Transferde zamanla yarışmaya başlayan Zonguldak Kömürspor’da teknik direktör Serkan Afacan Zonguldak’a gelerek yönetime transfer listesine sundu. Kadroyu baştan aşağıya yenileyecek olan Afacan’ın kafasında yarışmacı bir takım düşüncesi var. Transfer için gerekli finansal bütçe oluşturulur oluşturulmaz hafta sonu kadro tamamıyla şekillenecek.

ZONGULDAK Kömürspor’da hareketli saatler başladı. Ligin başlamasına az bir zaman kala transfere kilitlenen Kömürspor yönetimi, maddi kaynak arayışlarını hızlandırıp bütçeyi denkleştirmeye çalışıyor.

Finansal kriz içindeki yönetimin umudu Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan. Şehrin öncü iki isminden bütçe konusunda katkı ve destek bekleyen yönetim, bir-iki güne kadar temin edilmesi beklenen para kaynağıyla birlikte gündemdeki futbolcuları Zonguldak’a çağırarak kadroyu oluşturmaya çalışacak.

Afacan hoca transfer dosyasını yönetime sundu

Zonguldak Kömürspor, geçen sezonki mevcut kadroda yer alan önemli futbolcuların başka takımlarla anlaşması üzerine yeni baştan kadro oluşturacak. Geçen sezon olduğu gibi yine üst sıraları zorlayan yarışmacı bir takım oluşturmak isteyen Serkan hoca, transfer edilmesini istediği futbolcuları dosya halinde yönetime sundu. Fakat ligin başlamasına 24 gün kalması ve sürenin hızlı bir şekilde ilerlemesi söz konusu futbolcuların transfer işini zora sokmaya başladı.

Transfer görüşmesi için Zonguldak Kömürspor Kulübü’nden haber bekleyen futbolcuların artık pek bekleyecek zamanları kalmadı. Eğer hafta sonuna kadar transfere başlanılmazsa tıpkı iç transferde olduğu gibi söz konusu futbolcular elden kaçacak. Bunun bilincinde olan Kömürspor yönetimi, bir-iki güne kadar acil ihtiyaç duyulan finans kaynağını sağlayıp transferde elini güçlendirmek istiyor.

 Bütçenin oluşturulmasıyla birlikte gündemde yer alan futbolcuları Zonguldak’a çağıracak olan Kırmızı-Lacivertli kulüp, yapılacak görüşmelerin ardından kadroya tam şeklini verecek. Kaleden tutunda savunmaya, orta sahadan forvete kadar hemen her mevki için yapılacak transferlerle yeni sezon kadrosunu oluşturacak 2. Lig ekibi, 31 Ağustos Pazartesi ya da 1 Eylül Salı günü Çaycuma’da kamp çalışmalarına başlayacak.

18 günlük çalışmayla lige girilecek

Finansal kriz nedeniyle 2. Ligde transferde geç kalan takımların başında gelen Zonguldak Kömürspor’un yeni sezon kadrosunu hafta sonuna kadar oluşturacağı varsayılırsa, takımın lige kadar ki süreçte 18 günlük çalışma zamanı olacak.

Hızlandırılmış çalışma programıyla günde çift antrenman yaparak hem form yakalamaya çalışacak, hem de uyum sağlamaya çalışacak futbolcular ve takım için ilk 5 haftalık lig süreci çok zor geçecek. Yeni baştan kurulacak takımın bu süreçte nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

4 sezondur 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, ilk 5 hafta itibariyle 2016-2017 sezonunda 7 puanla 8’inci, 2017-2018 sezonunda 7 puanla 11’inci, 2018-2019 sezonunda 4 puanla 13’üncü, 2019-2020 sezonunda 10 puanla 3’üncü sırada yer almıştı.

Öte yandan, Kırmızı-Lacivertli takımda ikinci dönemini yaşayacak olan Serkan Afacan, bu sezon da yine adından söz ettirmek istiyor. Transfer listesini yarışmacı takım düşüncesiyle oluşturan Afacan, her biri kendi mevkisinin iyi oyuncusu olan futbolcuların Zonguldak Kömürspor’u ilk 5’e taşıyacağına inanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi