5 GRUPTAN OLUŞUYOR

*** Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi'nde 5’inci sezona giren Zonguldak Kömürspor’da 2019-20 sezonu heyecanı hafta sonu başlıyor. Lacivert-Kırmızılılar, U19’da Düzcespor, U15, U16, U17 yaş gruplarında ise Tuzlaspor’la karşılaşacak. U17 ve U19’lar sezonu iç sahada, U15 ile U16’lar ise dış sahada açacak.

2. LİGDE mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un altyapılarda 5 yıldır mücadele ettiği Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi’nde 2019-2020 sezonu Cumartesi ve Pazar günü oynanacak maçlarla başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2 ve 3. Ligde mücadele eden kulüplerin altyapılarına yönelik 14 ila 19 yaş grubu arasındaki çocukların gelişimlerini hızlandırıp ufak yaştan itibaren profesyonelliği öğrenmelerini sağlamak amacıyla deplasmanlı olarak uygulanan Bölgesel Gelişim Akademi Futbol Ligi başlıyor.

5 gruptan oluşan ligde Zonguldak Kömürspor, geçen sezon olduğu gibi yine 2’nci grupta mücadele ederken, U15, U16, U17 ve U19 olmak üzere 4 yaş grubunda boy gösterecek.

İLK RAKİP DÜZCESPOR İLE TUZLASPOR

Zonguldak Kömürspor’un yer aldığı grup Kastamonuspor 1966,  Belediye Derincespor, Zonguldak Kömürspor, Düzcespor, Gölcükspor, Kardemir Karabükspo, İnegölspor, Sakaryaspor, Tuzlaspor ve Darıca Gençlerbirliği’nden oluşuyor. Kömürspor, ilk hafta U19’da Düzcespor, U15, U16 ve U17’de Tuzlaspor’la karşılaşacak.

U19 ile U17 kategorisindeki maçlar 7 Eylül Cumartesi günü saat 12.00 ve 14.00’te Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda oynanacak. U15 ve U16’lar ise, 8 Eylül Pazar günü Tuzla Belediye Sahası’nda galibiyet peşinde olacak.

Hakemler belli oldu

Lacivert-Kırmızılı takımın U19 ile U17’de Düzcespor ve Tuzlaspor’la oynayacağı maçları yönetecek hakemler açıklandı. İl Hakem Kurulu, U17’de Tuzlaspor’la oynanacak maça, Esim Aydemir, Atakan Yüzlü, Aykut Ekmekçi hakem 3’lüsünü atadı. İl hakemi Bayram Çiv, bu maçta dördüncü hakem olarak görev alacak.

Bu maçın peşine U19’da Düzcespor’la oynanacak karşılaşmada ise, Barlas Gültekin, Ahmet Karakoç ve Umut Gedik görev alacak. Kurul, Bölgesel hakem Mücahit Karakurt’a bu maçta dördüncü hakem olarak görev verdi.

Gruplar ve ilk hafta maçları şöyle:

U19

Kastamonuspor 1966-Belediye Derincespor

Zonguldak Kömürspor-Düzcespor (14.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Esim Aydemir, Atakan Yüzlü, Aykut Ekmekçi, Bayram Çiv)

Gölcükspor-Kardemir Karabükspor

İnegölspor-Sakaryaspor

Tuzlaspor-Darıca Gençlerbirliği

U17

Kocaelispor-Sakaryaspor

Gölcükspor-Kardemir Karabükspor

Zonguldak Kömürspor-Tuzlaspor (12.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Barlas Gültekin, Ahmet Karakoç, Umut Gedik, Mücahit Karakurt)

İnegölspor-Darıca Gençlerbirliği

Kastamonuspor-Düzcespor

U16

Darıca Gençlerbirliği-İnegölspor

Kardemir Karabükspor-Gölcükspor

Sakaryaspor-Kocaelispor

Tuzlaspor-Zonguldak Kömürspor

Düzcespor-Kastamonuspor 1966

U15

Darıca Gençlerbirliği-İnegölspor

Kardemir Karabükspor-Gölcükspor

Sakaryaspor-Kocaelispor

Tuzlaspor-Zonguldak Kömürspor

Düzcespor-Kastamonuspor 1966

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi