16 Kasım 2003: Kemal Köksal Stadı: Zonguldak-Sarıyer: 1-2

18 Nisan 2004: Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Zonguldak: 2-1

*** Türk futbolunun iki köklü kulübü Zonguldak ile Sarıyer tam 15 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. 18 Nisan 2004’te İstanbul’da oynanan son maç, ev sahibi Sarıyer’in 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti.

2. Lig Beyaz grupta 10’uncu hafta, iki köklü kulüp Zonguldak Kömürspor ile Sarıyer’i karşı karşıya getirecek. Sarıyer’in ev sahipliğinde oynanacak maçla birlikte iki takım, 15 yıl aradan sonra birbirlerine rakip olarak sahaya çıkacak.

Zonguldak Kömürspor ile Sarıyer en son 2003-2004 futbol sezonunda 2. Lig B kategorisinde birbirine rakip olmuştu. O dönem 13’üncü haftada Zonguldak’ta oynanan ilk yarı maçı Sarıyer’in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Taner Gizlenci’nin düdük çaldığı karşılaşmada Zonguldak, Levent Çetin, Mustafa Göktaş, Haydar Şahin, Bülent Küçük, Kerem Şenel, Ziya Akçeken, Kaan Demircan, Yasir Elmacı, Serkan Özel, Terkan Özyılmaz ve Önder Dalkıran ilk 11’iyle mücadele etti.

Zonguldak’ın bu maçta yedeklerini Kılıçarslan Kopuz, Tugay Sakar, Aydın Kaldırım, Ersan Kaya ve Yasin Akın oluşturdu. Oyuna ikinci yarıda giren Tugay Sakar’la rakip kalede bir gol bulabilen Zonguldak, kalesinde 73 ve 88’de iki gol görünce sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

Bu maçın rövanşı ikinci yarının 30’uncu haftada İstanbul’da Yusuf Ziya Öniş Stadı’da oynandı. Koray Gençerler’in düdük çaldığı rövanşı da yine aynı skorla Sarıyer kazandı.

Zonguldak ekibi, bu maçta Levent Çetin, Bülent Küçük, Ziya Akçeken, Kerem Şenel, Mustafa Göktaş, Yetgin Özbey, Hasan Altıparmak, Serkan Albayrak, Serkan Özel, Serkan Görgeç ve Önder Dalkıran ilk 11’iyle mücadele ederken, yedeklerde Kılıç Arslan Kopuz, Tugay Sakar, Aydın Kaldırım, Şenol Kaypak, Hakan Alkan, Kaan Demircan ve Ersan Kaya yer aldı.

Temsilcimizin golünü 10’uncu dakikada Önder atarken, rakip takım 50’de İdris Hacıfazlıoğlu ve 63’te Kerem Şenel’in kendi kalesine attığı golle sahadan 3 puanla ayrıldı.

18 Nisan 2004’te oynanan son maçın ardından bir daha karşılaşmayan Zonguldak ile Sarıyer, 15 yıllık aranın ardından İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda kozlarını paylaşacak.

Zonguldak Kömürspor, 266 Ekim Cumartesi günü oynayacağı maçla birlikte rakibinden 15 yıl öncesinin rövanşını almak istiyor. 

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi