2. Lig ekibi, altyapının yetenekli stoperi Arhan Çakıroğlu’nu profesyonel yapmaya hazırlanıyor. A takımla birlikte çalışmalarını sürdüren genç yetenek, profesyonele geçiş yapacak olmanın heyecanı içinde.

Zonguldak Kömürspor’dan geleceğe yatırım... Kulüp, altyapıdan yetişen 15 yaşındaki yetenek Arhan Çakıroğlu’nu profesyonel kadroya katacak.

2. Lig Beyaz grupta mücadele edecek Zonguldak Kömürspor’da transfer tüm hızıyla sürüyor. Hemen her sezon dışa bağımlı bir transfer politikası izleyen Lacivert-Kırmızılı kulüp, yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen transferde bu sezon da aynı yolu denedi. Yeni baştan takım kuran kulüp, yaptığı transferlerle kadrosunu büyük ölçüde şekillendirdi. Bu sırada altyapının yetenekli oyuncusu Arhan Çakıroğlu A takım kadrosuna alındı. U15 takımında forma giyen 2005 doğumlu stoper, kamp çalışmalarını sürdüren takımda en genç futbolcu oldu.

Kulüp yönetimi, geleceğe yatırım olarak gördüğü Arhan’a profesyonel lisans çıkaracak. Bundan sonraki futbol kariyerini A takımla sürdürecek olan Kömürsporlu genç yeteneğin hedefi teknik direktör Mustafa Dalcı’nın gözüne girip lacivert-kırmızılı çubukluyu giymek.

Altyapı oyuncu sayısı artmalı

Arhan Çakıroğlu 2014 yılından bu yana Zonguldak Kömürspor’un alt yapısında oynuyor. Deplasmanlı tarzda uygulanan, 1 ve 2. Ligde mücadele eden üst düzey kulüplerin altyapı takımlarına karşı yarışmacı bir düşünce yapısıyla küçük yaştaki futbolculara profesyonel futbol tecrübesi yaşatan Akademi ligde oynadığı futbol ve sergilediği performansla dikkat çeken Çakıroğlu, bu yönüyle yaşıtları arasında öne çıkan isim oldu. Arhan, sadece profesyonel yapılmakla kalmayıp, süre aldığı takdirde önümüzdeki iki-üç yıl içinde Zonguldak Kömürspor’un savunmasında önemli bir rol üstlenebilir.

SON 5 YILDA A TAKIMA YÜKSELEN

ALT YAPI OYUNCULARININ SONU İYİ OLMADI

Öte yandan, altyapıdan en son 2019 yılında Yiğit Karaman’ı A takım kadrosuna alan Zonguldak Kömürspor, söz konusu futbolcuya 2019-2020 futbol sezonunda sadece 3 dakika süre tanıdı.

Kömürspor, 2018 yılında profesyonelliğe taşıdığı Yağız Kandemiroğlu’nu sadece kağıt üzerinde profesyonel yapmakla yetindi. 2. Lig ekibi, 2016 yılında profesyonel yaptığı bir başka altyapı oyuncusu Cömert Kandemir’den uzun yıllar yararlanabileceği yerde futbolcuyla 2019-2020 sezonu öncesi yollarını ayırmayı tercih etti. 2015 yılında büyük umutlarla profesyonel yapılan Mert Danışmaz da kaybedilen altyapı oyuncularından biri oldu.

Söz konusu futbolculardan Yağız, beklediği değeri göremeyince futbolu bıraktı, Cömert geçen yıl amatöre dönüş yapıp, bu sezon 3. Lige imza attı. Mert ise kariyerini amatör olarak sürdürüyor.

2015 yılından bu yana altyapıdan sadece 4 futbolcu çıkaran Zonguldak Kömürspor’un bu futbolcuları değerlendirememesi, tartışmaya açık bir konu olarak ortada duruyor.

Netice itibariyle yetenekli görülen altyapı oyuncularını profesyonel yapmak kadar oynatıp kazanmak da en az profesyonel olmaları kadar önemli.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi