Bölgesel Amatör Lig ekibi Bartınspor, 20 yılı aşkın süredir hayalini kurduğu 3. Lige doğru emin adımlarla ilerliyor. 5’inci bölge, 2’nci grupta son iki haftaya 3 puan farkla lider unvanla giren komşu temsilcisi, 3 Nisan Pazar günü Başkent Ankara’da Haymana Belediyespor’la oynayacağı maçı kazandığı takdirde son maç öncesi 3. Lige çıkacak takımın belli olacağı play-offu garantileyecek.

Zonguldaklı işadamı Serkan Yurtaçan’ın kulüp başkanlığını, yine Zonguldaklı Gökhan Baladin’in teknik direktörlüğünü yaptığı Bartınspor, 2010 yılından bu yana aralıksız 12 sezondur mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde en başarılı dönemini geçiriyor.

Sezon başında kendi bünyesinde ciddi bir yapılanmaya giden, kısıtlı bütçeye rağmen kulübün hedef ve yapısına uygun nokta transferler gerçekleştirerek güçlü bir kadro oluşturan Bartınspor, yapılan doğru işlerin karşılığını almaya çok yakın.

Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde, 5’inci bölgede 10 takımlı 2’nci grupta mücadele eden komşu ekip, 16’ncı haftası geride kalan ligde 38 puana sahip. Son iki haftaya en yakın rakibi Kastamonu Özel İdare Köy Hizmetlerispor’un 3 puan önünde lider pozisyonunda giren Kırmızı-Siyahlı takım, 3 Nisan Pazar günü Başkent Ankara’da Haymana Belediyespor, 10 Nisan Pazar günü sahasında Kastamonu Taşköprüspor’la oynayacağı maçlarla grup aşamasını tamamlayacak. 16 maçın 12’sini galibiyetle noktalayan Bartınspor, eğer hafta sonu Haymana Belediyespor’u yenerse puanını 41’e çıkarıp evine Play-Off’u garantilemiş bir şekilde dönecek.

Bartınspor son hafta kaybedip sezonu Kastamonu Özel İdare’yle puan puana bitirecek olsa dahi ikili averajda üstün olduğu için liderlikteki yerini koruyacak. Bartınspor ile Kastamonu Özel İdare arasında ilk yarıda oynanan maç 0-0 berabere bitmiş, ikinci yarıdaki rövanş ise Bartınspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti.

ASIL İŞ PLAY-OFF'TA BİTECEK, DAHA FAZLA DESTEK GEREK

Öte yandan, Bartınspor Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan geçen hafta iç sahada 3-1 kazanılan Kırıkkale Yahşihanspor maçının ardından camiaya seslendi.

Birlik-beraberliğe vurgu yapıp destek çağrısında bulunan Yurtaçan, 3. Lig yolunda ilk engel grup aşamasını geçmeye çok az zaman kaldığını, fakat asıl işin play-off etabında olduğunu söyledi.

Bartınspor’u 20 yılı aşkın süredir özlem duyduğu 3. Lige çıkarmak için yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını fakat özellikle bu süreçte daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunun altını çizen Yurtaçan, “Grup aşamasının bitmesine sadece iki maç kaldı. Bu hafta Ankara’da kazandığımız takdirde son maç öncesi Play-Off’u garantileyeceğiz. Asıl iş Play-Off’ta olacak. 3. Lige çıkmak istiyorsak, Play-Off’u şampiyon bitirmeliyiz. Biz bu işe gönül verdik. Tek arzumuz Bartınspor’u 3. Lige çıkarmak" dedi.

ŞAMPİYON OLURSAK ŞEHİR OLARAK ÇOK ŞEY KAZANACAĞIZ

Şampiyonluk hedefine ulaşılması halinde sadece kulüp olarak değil, şehir olarak çok şey kazanacaklarını belirten Bartınspor Başkanı, "Bölgesel Amatör Lig yüksek maliyetli bir lig. Sezon başında kısıtlı bir bütçeyle yola çıktık. Bu iş çok parayla da olmuyor, hiç parasız da olmuyor. Önemli olan doğru işler yapmak. Hocamızla birlikte iyi bir transfer politikası yürüttük. Yerli yerinde transferlerle iyi bir takım oluşturduk. Bugün gelinen noktada 3 puan farkla lider durumdayız. Çok avantajlıyız. Ama henüz her şey bitmedi. Sadece iyi yolda ilerliyoruz. Ciddiyetimiz ve özverimizden asla ödün vermeyeceğiz. Yönetim, teknik ekip, futbolcular ve taraftarımızla çok iyi organize olmuş durumdayız. Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz hep yanımızda. Şehrin de yanımızda olmasını istiyoruz. Destek verenler azınlıkta. Bu şehirde iş yapan işadamlarından da destek bekliyoruz. Bartınspor şahıs takımı değil, şehrin takımıdır. Gelin el ele verelim, bu takımı 3. Lige çıkaralım. Bu şehrin havasını değiştirelim. Heyecanı önümüzdeki sezon profesyonel lige taşıyalım.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi