Puantaj sıralamasında 30 puanla 12’nci Zonguldak Kömürspor ile 26 puanla 11’inci Gümüşhanespor arasında 11 Nisan Pazar günü Devrek’te oynanacak kritik maça, Kocaeli bölgesinden genç klasman hakemi Enes Kanpara atandı.

2. Lig Beyaz grupta 33’üncü haftaya girildi. Grupta tüm maçlar 11 Nisan Pazar günü 15.00’te oynanacak.

Diyarbakır, Ankara, Trabzon, Kahramanmaraş, İstanbul Sancaktepe, Şanlıurfa, Uşak, Zonguldak ve Erzincan’ın ev sahipliği yapacağı maçlarda, Zonguldak Kömürspor-Gümüşhanespor, Amed Spor-Niğde Anadolu FK, Hacettepespor-Sarıyer, Hekimoğlu Trabzon-Kocaelispor, Kahramanmaraşspor-İnegölspor, Sancaktepe FK-Ergene Velimeşespor, Şanlıurfaspor-Çorum FK, Uşakspor-Manisa FK, Erzincanspor-Afyonspor karşı karşıya gelecek. Ankara Demirspor haftayı maç yapmadan BAY geçirecek.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Play-Off ve düşme potasında kritik maçlara sahne olacak haftada görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, Zonguldak Kömürspor’un sahasında Gümüşhanespor’la oynayacağı önemli maça, Kocaeli bölgesinden genç klasman hakemi Enes Kanpara’yı atadı.

Diğer maçlarda ise, Sivas’tan Adem Sarıtaş, Malatya’dan Batuhan Gültek, Aksaray’dan Volkan Okur, İzmir’den Hasan Avcı, Denizli’den Feridun Daldaş, Mardin’den Yunus Dursun, Trabzon’dan Alpaslan Şen ve Mersin’den Oğuzhan Aksu düdük çalacak.

ENES KANPARA

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’LA

4’ÜNCÜ KEZ

Haftanın önemli maçlarından biri olarak gösterilen Zonguldak Kömürspor-Gümüşhanespor maçını yönetecek Enes Kanpara, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında 4’üncü kez görev alacak. Kocaelili klasman, bu sezon 14 Şubat’ta Başkent Ankara’da oynanan Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor maçında 4’üncü hakem olarak görev yapmıştı. Öncesinde ise, 11 Ocak 2020’de Manisa FK ile 2-2 berabere biten maç ile 25 Eylül 2019’da Ziraat Türkiye Kupası’nda Niğde Anadolu FK’ya penaltılarla 7-6 kaybedilen maçta 4’üncü hakem olarak görev üstlenmişti. Dördüncü hakem deneyimlerinin ardından Kanpara, Zonguldak Kömürspor’la ilk kez orta hakem tecrübesi yaşayacak.

Genç hakem, 2. Ligde en son 24 Şubat’ta Karatay Termal 1922 Konyaspor-Pendikspor arasındaki maçta düdük çalmış, sonrasında da 3. Ligde 11’de Diyarbekirspor-Malatya Yeşilyurt Belediyespor ve 25 Mart’ta Büyükçekmece Tepecikspor AŞ-Belediye Kütahyaspor maçlarını yönetmişti.

ZONGULDAK’TA 2’NCİ ORTA GÖREVİ

Öte taraftan, Kocaelili hakem meslek kariyerinde Zonguldak’ta ikinci kez orta hakem olarak boy gösterecek.

Genç orta, bölgesel hakem olarak görev yaptığı 6 Kasım 2016’da Bölgesel Amatör Ligde (BAL) Kozlu Belediyespor ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor arasında Kozlu sahasında oynanan maçta düdük çalmış, gol düellosu şeklinde geçen 90 dakikayı 4-3’lük skorla Çekmeköy ekibi kazanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi