Alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği Beyaz grupta 3 maçlık yenilmezlik serisine Amed Sportif mağlubiyetiyle nokta koyan Zonguldak Kömürspor, yeni bir çıkış yolu arıyor. 32 puanla hala tehlikeli bölgede yer alan Elmas, 30 Mart Çarşamba günü (yarın) erteleme maçında 3 puan önündeki Kırşehir Belediyespor’la karşılaşacak.

Normalde 23’üncü haftada oynanması gereken fakat kar nedeniyle ertelenen bu maç, gelinen noktada Zonguldak Kömürspor açısından büyük önem kazandı. Kırmızı-Lacivertli takım, saha ve seyircisi önünde 6 puan değerindeki mücadeleyi ne yapıp edip kazanmak zorunda.

Galibiyet halinde rakiple puanını eşitleyecek olan temsilcimiz, ikili averaj avantajıyla sıralamada üstte çıkacak. Bilindiği üzere iki takım arasında ilk yarıda Kırşehir’de oynanan maçı, 2-0’lık skorla Zonguldak kazanmıştı.

ELMAS’TA 3 EKSİK VAR

Zonguldak Kömürspor’da önemli 90 dakika öncesi 3 eksik var. Amed Sportif’le oynanan maçta çift sarı karttan kırmızı kart gören orta saha oyuncusu Aykut Emre Yakut ile dört sarı kart sınırını aşan stoper Hakan Çevik forma giyemeyecek. Cezalı iki futbolcunun dışında ertelendiği 30 Ocak’tan sonra transferi gerçekleştiği için orta sahanın bir başka ismi Hüseyin Yılmaz da kadroda olmayacak.

KIRŞEHİR 6 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Zonguldak Kömürspor’un bu sezon 14’üncü iç saha mücadelesi vereceği Kırşehir Belediyespor ligde son 6 maçtır galip gelemiyor. En son 13 Şubat’ta deplasmanda 1922 Konyaspor’u 2-1 mağlup eden yeşil-beyazlı takım, bu maçın ardından 3 puanı bir arada göremedi.

3 beraberlik, 3 yenilgiyle geçilen 6 maçlık periyotta Kırşehir, 24 Erzincanspor’la 1-1, Isparta 32 Spor’la 2-2, Uşakspor’la 0-0 yenişemezken, Tarsus İdmanyurdu, Akhisarspor ve Pendikspor’a 1-0’lık skorlarla mağlup oldu.

35 puanla 11’inci sırada yer alan Kırşehir Belediyespor’un genel puantaj tablosunda tıpkı Zonguldak Kömürspor gibi 8 galibiyeti var. Bunun dışında 11 maçı berabere bitiren Kırşehir ekibi, bu yönüyle grubun en çok berabere kalan takımı unvanına sahip.

Son haftalarda istikrardan uzak bir görüntü ortaya koyan Kırşehir ekibi, 27 maçta 29 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü. +4 gol averajına sahip rakibin en çok gol atan futbolcusu Ozan Karabacak. 7 golü bulunan 25 yaşındaki futbolcuyu, 4’er golle 28 yaşındaki Tugay Adamcıl ile 26 yaşındaki Hasan Kaşıkara izliyor.

Yeşil-Beyazlılar’ın ilk onbirini genelde Bekir Demircan, Oğuz Özden, Fatih Çıplak, Nuh Aşkın, Tugay Adamcıl, Zihni Temelci, Hakan Erçelik, Sırat Yeşilördek, Savaş Yorulmaz, Oktay Balcı ve Ozan Karabacak oluşturuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi