2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor, 2021-2022 futbol sezonu öncesi kurumsallaşma, tesisleşme ve mali istikrarı sağlama adına büyük yapılanma içinde. Salih Demir başkanlığında oluşturulan yönetim kurulu, yeniden yapılanma dahilinde kulübü her yönüyle baştan aşağıya ele alıyor. Bu kapsamda 30 Haziran’da yapılan kongreden günümüze kadar gelinen süreçte epey bir yol kateden kırmızı-lacivertli yönetim, kısa ve uzun vadeli projelerle kulübü düzlüğe çıkarmayı hedefliyor.

Mali istikrarı sağlamaya yönelik kulübe maddi gelir sağlayacak birçok farklı proje üretip hayata geçiren kulüp, kurumsallaşmaya yönelik ciddi çalışmalar yürütüyor. Tesisleşme konusunda da kulübün geleceğini kurtaracak adımlar atan Kömürspor yönetimi, bu çalışmalarının karşılığını muhakkak birkaç yıl içinde alacak.

Zamanla bir bir tamamlanacak projeler bitinceye kadar eldeki mevcut şartları en üst seviyede değerlendirmeye çalışan Zonguldak Kömürspor yönetimi, 2. Ligde mücadele eden A takıma ve futbolculara en iyi imkanı sunmaya çalışıyor. Bu doğrultuda 50 yılı aşkın süredir kulübe hizmet veren kamp, konaklama ve kulüp binası, 2021-2022 futbol sezonu öncesi yeniden elden geçiriliyor. Geçen sezon iç cephesi yeniden dizayn edilen kulüp binasının dış cephesinde de çalışma başlatıldı. Kulübün görsel prestijleri arasında yer alan tarihi binanın dış yüzü kırmızı-lacivertli renklerle boyanarak göze hoş gelen bir hale getirildi. Kulüp binasının girişinde “Zonguldak Kömürspor Kulübü” yazılı tabela, kısa bir süre önce değiştirilmişti.

Öte taraftan, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait kulüp binasında kiracı olarak kalan Zonguldak Kömürspor, kendisine ait tesis için proje çalışması başlattı. Dilaver’deki Erdoğan Demir Spor Tesisi’ni, Zonguldak Valiliği ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü destekleriyle projelendiren Zonguldak Kömürspor, iki yılda tamamlanması planlanan tesis projesiyle birlikte kamp ve konaklama binası ile önünde iki adet doğal çim zeminli antrenman sahası olan yeni bir tesise kavuşacak. Tesis kullanıma hazır hale geldiğinde kırmızı-lacivertli kulüp, Fener’deki yılların emektar binasını boşaltıp Dilaver’e taşınacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi