*** Zonguldak Kömürspor’un 4 Ekim Pazar günü Tekirdağ deplasmanında karşılaşacağı Ergene Velimeşespor, sezonun ilk iki haftasını puansız geride bıraktı. Ergene takımı, sahasında mutlak puan için oynayacak. Dolayısıyla Zonguldak Kömürspor’u çok zor bir deplasman maçı bekliyor.

Beyaz grupta ilk iki haftayı 4 puanla geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 3’üncü hafta maçında Ergene Velimeşespor’un konuğu olacak. Karşılaşma 4 Ekim Pazar günü saat 15.30’da Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nda oynanacak. Teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde iyi bir sezon başlangıcı yapan Zonguldak Kömürspor, bu çıkışın devamını Ergene karşısında getirmek istiyor.

Geçen sezon Kırmızı grubu 37 puanla 10’uncu sırada tamamlayan Ergene Velimeşespor, bu sezon aynı grupta yer aldığı Zonguldak Kömürspor’la tarihinde ilk kez karşılaşacak.

Ergene Velimeşespor, geride kalan ilk iki haftayı puansız tamamladı. İlk hafta sahasında Uşakspor AŞ’ye 3-1 mağlup olan Tekirdağ ekibi, ikinci hafta deplasmanda Hacettepespor’a 2-1 yenildi. Rakip, ikinci hafta itibariyle grupta puansız 5 takım arasında yer alıyor.

21 kişilik kadroya sahip Ergene Velimeşespor’un yaş ortalaması 26. Takımın en büyük futbolcuları 33 yaşındaki Alişan Ural ile Ergun Cengiz. Bu iki futbolcuyu 32 yaşında Taner Yıldız, İbrahim Fatih Dilek, Cabir Coşar, Sercan Kaya izliyor. Kadronun geri kalan bölümünü oluşturan futbolcular 18 ila 28 arasında değişiyor.

Velimeşe takımının ilk 11’i Emre Yılmaz, Semih Karaman, Ömer Esenkaya, İbrahim Fatih Dilek, Tuncay Fındıkcı, Çınar Tarhan, Ergun Cengiz, Mert Er Estik, Alper Yener, Cabir Coşar ve Taner Yılmaz’dan oluşuyor.

Zonguldak Kömürspor rakibe ciddi gözle bakıyor

REHAVET YOK

Grupta puansız 5 takımdan biri olan Ergene Velimeşespor, ismine ya da puan tablosuna bakılarak hafife alınacak bir takım değil. Sezonun henüz başında üzerindeki kötü havayı dağıtmak isteyen takım, haliyle ilk puanını Zonguldak Kömürspor’dan almak isteyecek. Puan ya da puanlar üzerine yoğunlaşan rakip takım dolayısıyla çantada keklik görülmesin. Aksine lacivert-kırmızılı takımın belki de en zor deplasmanlarından biri olacak. Hazırlıklarına temkinli başlayan Zonguldak Kömürspor’da ne teknik ekip, ne de futbolcular rakibi asla küçümsemiyor. Takımda rehavete ilişkin en ufak bir gevşeme söz konusu değil. Teknik direktör Mustafa Dalcı, futbolcularına her fırsatta rakibi ciddiye almaları yönünde telkinlerde bulunuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi