3 takımlı 3’üncü grupta ikinci devre tamamlandı. İki maçı da gol atamadan puansız geride bırakan Kilimli Belediyespor’un gruptan çıkma şansı yok denecek kadar çok az. Birincilik yarışı kalan iki maçta Bulvarspor ile Maltepespor arasında geçecek.

Uzun pandemi arasının ardından 9 Haziran’da başlayan Bölgesel Amatör Lig’de grup heyecanı sürüyor. Pandemi nedeniyle 3 ve 4’erli takımlardan oluşan gruplarda ilk yarılar tamamlandı. Takım sayısı az olduğu için haliyle maç sayısının da az olduğu gruplarda devre arası olmayacak. Grup müsabakaları 27 Haziran Pazar günü sona erecek.

Zonguldak’tan, Kilimli Belediyespor’un mücadele ettiği 1. bölge 3’üncü grupta ilk yarı dün sona erdi. Maltepespor ve Bulvarspor’la oynadığı maçlardan 2-0 ve 8-0’lık yenilgilerle ayrılan Kilimli ekibi, devreye golsüz ve puansız girdi.

İlk maçta Maltepespor’la 2-0 öndeyken son 4 dakikada yediği gollerle 2-2 berabere kalan Bulvarspor, 8-0’lık Kilimli Belediyespor galibiyeti üzerine 4 puan artı averaj farkıyla devrenin lideri oldu. Maltepespor da tıpkı Bulvarspor gibi 4 puana sahip.

Kilimli erken koptu!

Kilimli Belediyespor, 5 yıl gibi uzun aradan sonra katıldığı Bölgesel Amatör Ligde pandemi ve sıkıştırılmış kısa lig sezonunun dezavantajını yaşadı. 3 takımlı grupta 18 güne sıkıştırılmış maçlarla lig heyecanı yaşayan Kilimli Belediyespor, ilk iki maçından galibiyet çıkaramayınca iki maç kala iddiasını kaybetti.

Sarı-Siyahlı takım, 23 ve 26 Haziran’da oynayacağı Maltepespor ve Bulvarspor maçlarıyla 2020-2021 sezonunu kapatacak. Bu sezon ligde düşme olmadığı için Kilimli Belediyespor, grubu son sırada tamamlasa bile ligdeki yerini koruyacak.

İkinci yarının ilk maçında İstanbul derbisi

Grup liderinin 3. Lige yükselme finallerine katılma hakkı kazanacağı 3’üncü grupta iki İstanbul takımı Bulvarspor ile Maltepespor baş başa kaldı. İki takım, 20 Haziran Pazar günü ikinci yarının ilk maçında karşı karşıya gelecek. Bulvar Mimar Kubilay Köse Stadı’nda oynanacak maç iki takım için kader niteliği taşıyacak. Bir anlamda final maçı olarak görülen 90 dakikayı kazanan takım, grup birinciliği için büyük avantaj yakalayacak.

İstanbul derbisini Berkay Ağış, Kadir Devrim, Merve Turan, Alper Cesur’dan oluşan hakem triosu yönetecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi