Zonguldak’ta, U18 Futbol Ligi’nde 2021-2022 futbol sezonu 1.5 yıllık pandemi arasının ardından başladı.

Merkez, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 3 gruptan oluşan ligde, ilk hafta karşılaşmalarının 8’i bugün oynandı. Kilimli, Fener, Devrek, Alaplı, Erdemir ve Çaydeğirmeni sahalarının ev sahipliği yaptığı maçlar bol gollü geçti. Uzun pandemi arası nedeniyle futbola olan özlemleri artan gençlerin yeşil sahalara geri dönüşü muhteşem oldu. Maçların hepsi bol gollü geçerken, günün en farklı galibiyetini Ayiçispor’u 13-1 yenen Kilimli Belediyespor aldı. Kilimli’yi, 9’ar gollü galibiyetlerle Zonguldak Kömürspor, Devrek Belediyespor ve Çaycuma Gençlerbirliği takip etti.

8 maçta 57 gol kaydedildi

Merkez, Kilimli ve Ereğli gruplarında oynanan 8 maçta fileler tam 57 kez havalandı. Sadece Kilimli Belediyespor-Ayiçispor (13-1) ile Çaycuma Gençlerbirliği-Çaycumaspor (10) maçında 24 gol kaydedildi. Zonguldak Kömürspor’un Kozlu Taşkömürüspor’un 9-0 yendiği maç ile Devrek Belediyespor’un İstasyon Gemicilerspor önünde yine aynı skorla galip geldiği maç, gollü sona eren maçlar arasında yer aldı.

Kozlu Belediyespor 5 gollü farkla galibiyet sevinci yaşarken, Balıspor 4, Zonguldak Ereğlispor 3, Ereğli Belediyespor 2 golle kazandı. Sezonu yenilgiyle açan Kdz. Ereğli Gücüspor, Ayiçispor, Çaycumaspor rakip ağlara 1'er gol bıraktı, Alaplı Belediyespor, Yeni Mahallespor, Kozlu Taşkömürüspor, Capeti Merkez Atölyesi ve İstasyon Gemicilerspor ise gol sessizliği yaşadı.

U18 Ligi’nde ilk hafta, yarın Velioğlu Gençlikspor-Veliköyüspor arasında oynanacak maçla tamamlanacak.

Günün sonuçları şöyle:

Ereğli Belediyespor-Alaplı Belediyespor:2-0

Kdz.Ereğli Gücüspor-Balıspor:1-4

Zonguldak Ereğlispor-Yeni Mahallespor: 3-0

Kilimli Belediyespor-Ayiçispor:13-1

Zonguldak Kömürspor-Kozlu Taşkömürüspor: 9-0

Capeti Merkez Atölyesi-Kozlu Belediyespor:0-5

Çaycuma Gençlerbiriği-Çaycumaspor:9-1

Devrek Belediyespor-İstasyon Gemicilerspor:9-0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Kozlu Belediyespor, Fener Sahası’nda konuk olduğu Capeti Merkez Atölyesispor’u 5-0 mağlup etti

Zonguldak Kömürspor, Kozlu Taşkömürüspor’u 9-0’la geçti

Editör: Haber Merkezi