Kilimli Belediyespor 5 yıl aradan sonra mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarını sürdürüyor. Sarı-Siyahlı takım, 2021-2022 sezonu için 28 kişilik kadro oluşturdu.

Bölgesel Amatör Ligin yeni takımı Kilimli Belediyespor, Mayıs ayı sonunda başlaması planlanan 2021-2022 sezonuna bir hayli iddialı hazırlanıyor. Sarı-Siyahlı takımın hedefi, kısa lig sezonunu şampiyon tamamlayıp 2012-2013 sezonunda düştüğü 3. Lige tekrar çıkmak.

Süper Amatör Ligde geçen sezonu şampiyon tamamlayarak 5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Ligdeki yerini alan Kilimli Belediyespor, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan ligde şampiyonluk peşinde koşacak. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un büyük destek verdiği kulüp, Musa Bahadır başkanlığında üst düzey seviyede kadro oluşturdu. Antrenör Serkan Bankoğlu’nun hazırladığı transfer raporu doğrultusunda iç transferde 5, dış transferde 23 futbolcuyla anlaşmaya varan Sarı-Siyahlı Başkan, hiç ara vermeden camiaya bir şampiyonluk daha yaşatmak istiyor.

Şampiyon kadrodan 5 futbolcuyla devam

DIŞ TRANSFERDE 23 FUTBOLCU ALDILAR

Sezonu rakiplerine göre bir hayli geç açan Kilimli Belediyespor, buna rağmen transferde hızlı hareket ederek kısa sürede üst seviyede bir kadro oluşturdu. Profesyonel ve Bölgesel Amatör Lig tecrübesine sahip futbolcuları kadrosuna katan Sarı-Siyahlı takım, biranda 5. bölge 3. grupta şampiyonluğun favori takımları arasına girdi.

Transferde iyi bir yol izleyen Kilimli ekibi, geçen sezon ki şampiyon kadroda yer alan Canberk Bektaş (kaleci), Emre Demirer, Ferhat Türkoğlu , Taner Keskin ve Uğur Akyüz’le yeniden anlaşmaya varırken, dış transferde Abdulkadir Yurttaş (Çaydeğirmeni Belediyespor), Ali Efsat Aydın (İhsaniyespor), Berat Aydın (Gelikspor), Bünyamin Saraç-kaleci (Çaycumaspor), Ceyhun Yazar (Yüksekova Belediyespor), Emrehan Bayzan (Araklı 1961 Spor), Furkan Çakır (Ereğli Yenimahallespor), Furkan Tezcan (1926 Bulancakspor), Hamit Çevik-kaleci (Gelikspor), Hayati Genç (1930 Bafraspor), İbrahim Çelik (Gelikspor), Mertcan Erkan (Tekirdağ 100. Yıl Spor), Muhammet Keskin (Araklı 1961 Spor), Musa Kaya (Akınspor), Oğuz Küçük (İhsaniyespor), Onur Yüksel (Kurşunlu Belediyespor), Tolga Aktekin (Sungurlu Belediyespor), Uğurcan Şen (Gelikspor) ve Umutcan Oruçoğlu’nu (Çaydeğirmeni Belediyespor) renklerine bağladı.

Bu futbolcuların yanı sıra prensipte anlaşılan kaleci Talip Can Metiner, Mert Danışmaz, Ekrem Kalın ve Kudret İleri’nin lisansları kısa süre içinde çıkarılacak.

28 kişiden oluşan kadrosuyla güçlü bir ekip oluşturan Kilimli Belediyespor, Mayıs ayı sonunda başlaması ön görülen lige, Serkan Bankoğlu ve Hakan Ateş’ten oluşan teknik ekip yönetiminde sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Kilimli ekibi, ligdeki ilk maçını deplasmanda Devrek Belediyespor’la oynayacak, ardından da Çilimli Belediyespor (E), Kdz. Ereğli Belediyespor (D), Beyköy Belediyespor (E) ve Akçakocaspor (D) maçlarıyla ilk yarıyı tamamlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi