KADINLAR 2. Voleybol Ligi’nin yeni takımı Kilimli Belediyespor’da sürpriz karar. Sarı-Siyahlı kulübün voleybol şubesi, 2020-2021 voleybol sezonuna hazırlanan takımı ligden çekti. Karar, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ligler Direktörlüğüne bildirildi.

Geçen sezon Bölgesel Ligde şampiyon olarak 2. Lige yükselen Kilimli Belediyespor, ilk kez mücadele edeceği lige bir hayli iddialı hazırlanıyordu. Teknik ekip ve oyuncu kadrosunu şampiyonluk hedefi üzerine oluşturan sarı-siyahlı takım, ilk maçını 10 Ekim’de kendi evinde Cadende Gölcük İhsaniyespor’la oynayacaktı.

Kulüp voleybol şubesi, devam eden hazırlık çalışmaları sırasında sürpriz bir karar aldı. Kadrodaki iki önemli oyuncunun başka takıma transfer olması, pandemi kapsamında uygulanması gereken talimatlar, her maç öncesi test zorunluluğuyla maliyetin artması ve üstüne üstlük maçların seyircisiz oynanacak olması gibi etkenleri öne süren kulüp ligden çekilme kararı aldı. Karar, Voleybol Federasyonu’na bildirildi. Fikstürden çıkarılan Kilimli Belediyespor ligden düştü.

Kilimli Belediyespor gibi Eskişehir Anadolu Üniversitesi de ligden çekilen bir başka takım oldu. Bu iki takımın ligden çekilmesi üzerine gruptaki takım sayısı 9’a düştü.

2’nci grupta 11 Ekim Pazar günü başlayacak 2020-2021 voleybol sezonunda ilk hafta maç programı şöyle:

Yeşilbayramiç-İnegöl Voleybol

Eskişehir Sivrihisar-Nova Gençlik

Yalova Esenköy Belediyespor-Tepebaşı Gençlik

Kilimli Belediyespor-Cadence Gölcük İhsaniye (İptal)

Eskişehir Anadolu Üniversitesi-Ayvalıkgücü Belediyespor (İptal)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi