Yeni sezonda Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde mücadele edecek Kilimli Belediyespor transfere başladı. 1. Ligi hedefleyen Sarı-Siyahlılar, 2’si şampiyon kadrodan, 2’si genç olmak üzere 4 oyuncuyla anlaşmaya vardı.

GEÇEN sezon Bölgesel Kadınlar Voleybol Ligi’ndeki şampiyonluğun ardından Kadınlar Voleybol 2. Ligi’ne terfi eden Kilimli Belediyespor, transfer sezonunu açtı.

İlk kez mücadele edeceği ligde 1. Ligi hedefleyen sarı-siyahlı kulüp, geçen sezon ki şampiyon kadroda yer alan Müge Korkmaz ve Kübra Yıldırım’la yeniden anlaşırken, gelecek vaadeden yetenekler Senem Kapsuk ve Defne Eyican’ı geleceğe yatırım olarak kadroya dahil etti. Sarı-Siyahlı ekip, transfere önümüzdeki günlerde Bolu ve Kocaeli'den profesyonel lig tecrübesi yaşamış oyuncularla devam edecek.

Sarı-Siyahlı yönetim, yeni sezon transferleri için imza töreni düzenledi. Törene, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Voleybol Şube Sorumlusu Çetin Demir, yönetim kurulu üyeleri Seyit Özkeskin, Cüneyt Aktaş, Bekir Aydın katıldı. Kilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Bahadır, özel işi dolayısıyla törene katılamadı. Futbol takımını şampiyon yapan Bahadır, voleybolculara telefonla başarı dileğinde bulundu.

Sarı-Siyahlı forma ve atkı eşliğinde kendilerini 2020-2021 sezonu için Kilimli Belediyespor’a bağlayan imzayı atan voleybolcular, Kilimli Belediyespor’u Bölgesel Ligden’den sonra 2. Ligde de zirveye taşıyacaklarını söyledi.

İş yoğunluğuna rağmen yönetimin davetini geri çevirmeyip imza töreninin onur konuğu olan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, yönetim kurulu, teknik ekip ve sporculara hitaben konuştu.

Her zaman ki gibi maddi-manevi kulübün yanında olmaya devam edeceğini aktaran Başkan, yeni transferlere başarı dileğinde bulundu.

Geçen sezon Bölgesel Ligde şampiyon olan takımın tüm Kilimli’ye büyük gurur yaşattığını kaydeden Başkan, aynı başarının 2. Ligde de tekrarlanılmasını istedi.

Üst sıraları zorlayacak güçlü kadro konusunda her türlü desteğin verileceğinin altını çizen Kilimli Belediye Başkanı, amaçlarının ilçede profesyonel düzeyde sportif branş sayısını artırmak olduğunu, voleyboldan sonra ilerleyen yıllarda diğer branşları da aktif hale getirmek istediklerini söyledi.

Yeni sezonda ilçenin voleybolda profesyonel düzeyde temsil edileceğini, bu durumun Kilimli’ye her yönden katkı sağlayacağını belirten Başkan Altun, “Geçen yıl Bölgesel Ligdeki şampiyonluğun ardından 2. Lige yükseldik. Teknik ekibi ve sporcularımızı bir kez daha tek tek kutluyorum. Yeni sezon için yola koyulduk. Kilimli Belediyesi olarak yine takımımızın yanında yer alacağız. Yöremizden oyuncuların yanı sıra dışarıdan yapacağımız takviyelerle güçlü bir kadro oluşturacağız. Hedefimiz üst sıralarda yer almak. Bu sırada altyapımızı da oluşturacağız. Alt yapı yaş gruplarında da yerel düzeyde liglere katılıp oyuncu ağımızı genişletmek istiyoruz. Voleybola kazandıracağımız bir oyuncu bile bizim için büyük bir başarıdır. Kilimli’ye futboldan sonra voleybol heyecanı yaşatacak olmanın heyecanı içindeyiz. Sporseverlerden isteğim bu takıma destek çıkmaları” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi