Geçen sene Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’nde eleme ve final grubu maçları sonunda 2. Ligde mücadele etmeye hak kazanan Kilimli Belediyespor, 2020-2021 voleybol sezonuna katılım başvurusunu yaptı. Başvuru kabul edildi, kulüp hiç vakit kaybetmeden kadro yapılanmasına başladı.

KİLİMLİ Belediyespor 2020-2021 voleybol sezonunda Zonguldak ve Kilimli’yi Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde temsil edecek.

Geçen sezon A takım düzeyinde kurduğu voleybol takımıyla katıldığı Bölgesel Lig’de Sakarya ve Kocaeli’deki eleme ve final grubundaki başarısıyla 2. Ligde mücadele etmeye hak kazanan sarı-siyahlı kulüp, 2020-2021 sezonu için Türkiye Voleybol Federasyonu’nun belirlediği başvuru kriterlerini tamamlayıp resmi başvurusunu yaptı.

Yeni sezonda yine Yusuf Yavuzarslan’ın çalıştıracağı Kilimli Belediyespor, ilk kez mücadele edeceği lig öncesi kadro yapılanmasına gidecek. Üst sıralarda yer almak isteyen kulüp, şampiyon kadroya profesyonel lig tecrübesi olan sporcu takviyesinde bulunacak. 2. Lig kadrosunda altyapıdan da oyuncular olacak.

Bölgesel Ligde olduğu gibi 2. Ligde de Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un maddi-manevi desteğini arkasına alacak olan Sarı-Siyahlı takım, yenilenen kadrosuyla mücadele edeceği 2. Ligde Kilimli ve Zonguldak’ın adını başarıyla duyurmak istiyor.

Bu arada Kilimli Belediyespor’un 2. Ligde yer alacağı grup İç Anadolu olarak açıklandı. Grupta yer alacak takımlar ise, Temmuz ayında çekilecek kurayla belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi