*** 21 Mayıs son gün... Kulüpler, bu tarihe kadar Bölgesel Amatör Lige katılıp katılmayacaklarını Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’na dilekçe ile bildirmek zorunda.

Pandeminin son durumuna göre Haziran ayının ilk haftası başlaması planlanan Bölgesel Amatör Lig’e katılım başvuru tarihi 21 Mayıs Cuma günü sona erecek. Zonguldak temsilcilerinden Kilimli Belediyespor lige kesin katılacak. Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor’un durumu belirsiz.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarı profesyonel lig olarak uyguladığı Bölgesel Amatör Lig’le ilgili sürümceme sürüyor. Pandemi dolayısıyla Kasım 2019’dan bu yana bir türlü başlatılamayan lig Haziran ayına kadar sarktı. Haziran’ın ilk haftası diye belirtilmesine karşın ligin başlayıp başlamayacağı o gün ki şartlara göre devlet kurum ve kuruluşları ile TFF yönetim kurulu ve Sağlık Kurulu kararlarına göre belli olacak. Lige katılacaklarını beyan etseler dahi kulüpler, bu karara hiçbir şekilde itirazda bulunamayacak.

Öte taraftan, kulüplere lige katılıp katılmayacaklarına dair belirtilen süre 21 Mayıs Cuma günü dolacak. Lige katılım hakkı bulunan 266 kulüp, bu tarihe kadar lige katılıp katılmayacaklarını dilekle ile Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’na bildirmek zorunda. Lige katılım sayısına göre gruplar bölgesel olarak yeniden şekillenecek. Yeni sezonda nasıl bir statünün uygulanacağı henüz belirlenmedi.

Oynandığı takdirde kulüpler, her maç öncesi futbolcu, takım içindeki diğer görevliler, saha personeli, top toplayıcı ve sedyecilerin PCR testlerini kendi bütçelerinden karşılaşacak. Birçok kulüp, hemen her hafta ekstra maliyet yükü oluşturacak PCR testlerini karşılamakta zorlanacağını düşündüğü için lige katılmaya pek sıcak bakmıyor. 2020-2021 sezonu hakları saklı kalacak bu kulüplerin küme düşmesi söz konusu olmayacağı gibi 2021-2022 sezonunda lige kaldıkları yerden devam edecekler.

Şuan için 266 takımdan hangisinin lige katılacağı, hangisinin katılmayacağı net olarak belli değil. Cuma günü belli olacak sayının ardından Türkiye Futbol Federasyonu, grup ve fikstürün belirlenmesi için yeniden kura çekimi yapacak.

ZONGULDAK TAKIMLARI KATILACAK MI?

Zonguldak’ı, 2020-2021 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor temsil edecek. Yeni sezon Ereğli’nin ligdeki 7, Devrek’in 4’üncü sezonu olacak. Daha önce farklı dönemlerde Bölgesel Amatör Lig deneyimi bulunan Kilimli, 4 yıl aradan sonra yeniden lig mücadelesi verecek.

Söz konusu bu 3 takımdan Kilimli Belediyespor, Bölgesel Amatör Lige kesin olarak katılacak. Kulüp, hazırladığı dilekçeyi yarın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu’na gönderecek.

Transfer çalışmalarını bitiren ve uzun zamandır lig hazırlıklarını sürdüren Ereğli ile Devrek’in durumu ise henüz belirsiz. Belediye destekli iki ilçe temsilcisinin sıkıştırılmış maç takviminin uygulanacağı lige katılıp katılmamakta kararsız kaldıkları öğrenildi. Özellikle ekstra maliyet doğuran PCR testleriyle birlikte kısa lig sezonunu riske atmak istemeyen bu iki kulübün, saklı kalan haklarını 2021-2022 sezonunda kullanmak istediği öğrenildi. Fakat bu konuda alınmış net bir karar yok. Kulüplerin hafta arasında kendi içinde yapacağı yönetim kurulu toplantısı belirleyici rol oynayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi