Yeni sezonda Kilimli ve Zonguldak’ı Kadınlar 2. Voleybol Ligi’nde temsil edecek Kilimli Belediyespor sezon perdesini açtı. Kulüp, teknik ekip ve sporcular arasındaki kaynaşmayı sağlamak için açılış yemeği organize etti. Yemeğe, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun da katıldı. Başkan, sultanlardan şampiyonluk istedi.

KADINLAR 2. Voleybol Ligi’nin yeni takımı Kilimli Belediyespor, ilk kez mücadele edeceği ligde bir hayli iddialı. Yusuf Yavuzarslan ve İbrahim Kayı antrenör ikilisinin çalıştıracağı sarı-siyahlı takım hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

Gelecek vaadeden genç oyuncuların yanı sıra dış transferde Konya Ereğli Belediyespor’dan Elçin Çınar, Antalya Belediyespor’dan Duygu Kaya, Çorum Voleybol’dan Bensu Akdeniz ile Buse Akdeniz, Bolu İnkılap’tan Kübra Yıldırım’ı alarak kadrosunu güçlendiren Kilimli Belediyespor, yer aldığı 2’nci grupta favori takımlar arasında yer alıyor.

Sarı-Siyahlılar’ın rakipleri arasında Balıkesir’den Ayvalıkgücü Belediyespor, Bursa’dan İnegöl Voleybol, Nilüfer Belediyespor ve Nova Gençlikspor, Çanakkale’den Yeşilbayramiç, Eskişehir’den Anadolu Üniversitesi, Sivrihisar ve Tepebaşı Gençlikspor, Kocaeli’den Gölcük İhsaniyespor, Yalova’dan Esenköy Belediyespor var. Grubun favorisi ilk maçını 11 Ekim’de İzmit deplasmanında Gölcük İhsaniyespor’la oynayacak.

Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Kilimli Belediyespor’da yönetim, teknik ekip ve sporcular için sezon açılış yemeği organize etti. Kilimli Radartepe’de düzenlenen yemeğe, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Voleybol Şube Sorumsu Çetin Demir ve Kulüp Müdürü Münir Uzundurugan da yer aldı. Demir, tüm sporcuları Başkan Altun’a tek tek tanıtırken, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

BAŞKAN ALTUN: SİZLERE GÜVENİYORUM

Başkan Altun, yeni sezonda 2. Ligde mücadele edecek takımın Kilimli’ye büyük gurur yaşatacağını ifade ederek, “Profesyonel voleybolda ilçemizin ilk kadın takımını kurduk. Bölgesel Ligden sonra 2. Ligde mücadele edeceğiz. Bu bizim için gurur verici bir durum. Futboldan sonra voleybolda da sahne alacağız. Takıma ve hocalara güvenim tam. İyi bir kadro oluşturuldu. Kilimli ve Kilimli Belediyespor’umuzun adının en güzel şekilde duyurulacağına inanıyorum. Beklentim şampiyonluk” dedi.

DEMİR: HEDEFİMİZ 1. LİG

Voleybol Şube Sorumlusu Çetin Demir, desteklerinden dolayı Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ve Kulüp Başkanı Musa Bahadır’a teşekkür ederken, “Yeni sezon kadromuzu oluşturduk. Dışarıdan transferlerimiz var. Takımın geri kalan bölümünü tamamen altyapı oyuncuları oluşturuyor. Genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan karma bir takımla mücadele edeceğiz. İlk kez mücadele edeceğimiz ligde iddialıyız. Hedefimiz 1. Lig.” şeklinde ifadelerde bulundu.

YUSUF HOCA BİR ŞAMPİYONLUK DAHA İSTİYOR

Geçen sezon takımı Bölgesel Ligde şampiyon yaparak 2. Lige çıkaran antrenör Yusuf Yavuzarslan, yeni sezon öncesi de şampiyonluk sözü verdi. Zonguldaklı antrenör, Zonguldak yöresinden sporcular ve yeni transferlerle iyi bir takım oluşturulduğunu kaydetti, peşine de “Kilimli’yi 2. Ligde temsil etmenin mutluluğu içindeyiz. Mütevazı ve iyi bir kadroyla lige gireceğiz. İlk maçımız 11 Ekim’de Gölcük İhsaniyespor’la. Bu tarihe kadar çok iyi çalışıp lige hazır hale geleceğiz. Bize güvenen kimseyi mahcup etmeyeceğiz. İyi bir sezon geçireceğimizi umut ediyorum” şeklindeki sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

KAPTAN ÇINAR: ŞAMPİYONLUK İÇİN BURADAYIM

Konya Ereğli Belediyespor’dan transfer edilen ve takımın en tecrübelisi olarak takım kaptanlığına getirilen Elçin Çınar, Kilimli Belediyespor’un kendisi ve takım arkadaşları için iyi bir serüven olacağını dile getirdi.

Kaptan, “Kilimli Belediyespor hedefi olan bir takım. Benim için yeni bir takım ve serüven olacak. Heyecanlıyız dolayısıyla ligin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Takıma yeni katılmama rağmen arkadaşlarımızla çabuk kaynaştık. Hepsiyle enerji ve motivasyon yönünden eşdeğeriz. Kilimli Belediyespor için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz şampiyonluk. Zaten burayı tercih etmemdeki nedenlerden biri de bu. Hedef takımı olması. Bu hedefe ulaşacağımıza inancım tam” diye konuştu. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi