Zonguldak Süper Amatör Ligde açık ara farkla lider olan Kilimli Belediyespor’un şampiyonluk sevinci kursağında kaldı. 19 Mart’tan bu yana futboldan uzak bir süreç geçiren Süper Amatör Lig lideri, statü formatının aradan geçen 4 aylık süreye rağmen hala belirlenememesine tepkili.  

SÜPER Amatör Ligde 2019-2020 futbol sezonunu akıbeti belirsizliğini koruyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 19 Mart’ta tatil edilen ligde uygulanacak statü formatı, aradan geçen 4 aylık süreye rağmen henüz açıklanmış değil. Bu durum meraklı bekleyişleri iyice artırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10 Haziran’da mevcut son haliyle tescil kararı aldığı 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligde statü formatını kısa bir süre önce açıkladı. Söz konusu liglerde grup liderleri direkt bir üst lige yükseldi. Ayrıca 2 ve 3. Ligde 2 ila 5’inci sıradaki takımların katılımıyla play-off sistemi uygulanacak.

TFF, Bölgesel Amatör Ligde düşme ile yerel seviyedeki Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Küme’den yükselmenin nasıl olacağına ilişkin statüyü ise henüz açıklamadı. Söz konusu bu kararlar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’na (TASKK) bırakıldı. TFF Başkan vekili Ali Düşmez’in başkanlığını yaptığı konfederasyonun hala üzerinde çalıştığı formatı biran önce açıklanması bekleniyor.

Şampiyonluk mu, play-out mu?

KULÜPLER NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI?

10 Haziran’da tescil kararıyla birlikte şampiyonluk sevinci yaşayan Kilimli Belediyespor’un bu sevinci şimdilik yarıda kaldı. Açık ara farkla lider durumdaki takım, nasıl bir statü formatının uygulanacağına yönelik bekleyişini sürdürüyor. Statü formatı hakkında ortada iki iddia var. Biri direkt terfi, diğeri play-out.

Direkt terfi halinde Kilimli Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselecek. Play-Out halinde ise tek maç üzerinden terfi maçı oynanacak. Bu durumda 4 aydır futboldan uzak olan Kilimli Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig 7’nci grup ekibi Ereğli Belediyespor, Zonguldak Futbol İl Temsilciliği’nin belirleyeceği tarih ve tarafsız bir sahada tek maç eleme sistemine göre karşı karşıya gelecek.

Şuan sadece ihtimal olan bu iki statü maddelerinden hangisinin uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Meraklı bekleyiş içindeki kulüpler, statünün biran evvel netleşmesini istiyor. Belirsizlik nedeniyle olasılıklar üzerinden hareket eden kulüpler, ayrıca yeni sezona yönelik hedef ve planları ertelemek zorunda kalıyor. 

Bu arada Play-Out olasılığını göz önünde bulunduran Ereğli Belediyespor, 13 Temmuz Pazartesi günü Zonguldak’taki futbolcular ve U19 kategorisindeki genç oyuncularla birlikte antrenmanlara başlamayı planlıyor.  

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi