Zonguldak’ta, amatör futbolun yükünü çeken sentetik zeminli futbol sahaları yenilenmeye devam ediyor. Fener, Kozlu, Üzülmez ve Alaplı’daki sahaların ardından Kilimli’de 1982 yılından bu yana futbola hizmet veren Ahmet Şerifoğlu Stadı’nın zemini de yenilenecek.

İlçede 39 yıldır faaliyette olan 5 bin kişi kapasiteli Ahmet Şerioğlu Stadı’nın 2011 yılında serilen sentetik çim zemini 10 yıllık kullanım süresini doldurdu. Bu süre içinde Bölgesel ve Süper Amatör Lig müsabakaları başta olmak üzere yüzlerce amatör futbol müsabakasının oynandığı, ayrıca birçok takımın hemen her gün antrenman için kullandığı sentetik zeminli saha artık kullanılabilir özelliğini kaybetti.

Hem bu nedenden ötürü, hem de kulüplerin talebi üzerine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 2021 spor yatırım projeleri arasına alınan zemin yenileme ve tel örgü yapım işi ihaleye çıktı. Söz konusu sahanın yenileme işi için 9 Temmuz Cuma günü ihale yapılacak. Gençlik Sor İl Müdürlüğü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek ihaleyi kazanan yüklenici firma, Gençlik Spor’la imzalanacak sözleşmenin ardından 5 gün içinde yapılacak yer teslimiyle birlikte yenileme çalışmalarına başlayacak.

Sentetik zeminle birlikte güvenlik amaçlı stadı çevreleyen tel örgü yapım işini kapsayan yenileme projesi, yer tesliminden itibaren 60 takvim gününde bitirilip 2021-2022 futbol sezonuna yetiştirilecek.

FİFA sertifikalı sentetik zeminiyle birlikte Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı, yeni sezonda yenilenen haliyle hizmet vermeye devam edecek.

Öte taraftan, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’na Mart ayında yine Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından aydınlatma sistemi yaptırılmış, bu sayede stat gece maçlarının oynanabileceği standartlara kavuşturulmuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi