Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Kemal Köksal Stadı’nın zemini, koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen maçlar fırsat bilinerek bakıma alındı. Hummalı bir şekilde devam eden bakım çalışmaları sonuç verdi, zemin kendini iyice toparladı.

ZONGULDAK Gençlik Spor İl Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle futbol liglerinin ileri bir tarihe ertelenmesini fırsat bilerek Karaelmas Kemal Köksal Stadı başta olmak üzere ilçelerdeki çim zeminli sahalarda bakım ve iyileştirme çalışması başlattı. Yoğun şekilde devam eden çalışmalar sonuç vermeye başladı.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda geçen hafta başlayan çalışmalar, haftanın ilk günüyle birlikte kaldığı yerden yeniden start aldı. Stattan Sorumlu Müdür Zeki Karadoğan tarafından oluşturulan zemin bakım ekibi, uzmanların hazırladığı bakım programı dahilinde çalışma sürdürdü.

En son 23 Şubat’ta oynanan Hekimoğlu Trabzon maçının ardından tam 50 gündür maçın oynanmadığı statta öncelikle uzayan çimler biçildi. Ardından çim delme makinesiyle havalandırılması sağlanan çim zemindeki çalışma, kumlamanın ardından tohum ekimi ve bir kat daha kum atılmasıyla devam etti.

Yoğun şekilde süren çalışmalar karşılığını aldı. Eski haline göre çok çok iyi olan zeminin kendisini toparladığı görüldü. Zemin, en erken Haziran başında başlaması planlanan futbol ligine kadar tamamen hazır olacak. Bozuk olduğu için 27’nci haftayla birlikte kalan iç saha maçlarını Devrek İlçe Stadı’na aldıran Zonguldak Kömürspor Kulübü, eğer talep ederse kalan 3 iç saha maçını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynayabilecek.

Bu arada Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, hummalı bir şekilde devam eden zemin iyileştirme çalışmalarını yerinde kontrol etti. Zeminin sezon boyunca hem üst üstte antrenman, hem maç çok yıprandığını belirten Yüksel, “Yoğun antrenman ve maç trafiğine rağmen zemini koruyabildiğimiz kadar koruduk. Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ileri bir tarihe ertelenmesi bize fırsat oldu. Bu aradan istifade ederek zeminde çeşitli iyileştirme çalışması başlattık. İlerisi için her türlü olasılığı düşünüyoruz. Ekibimiz olağanüstü çalışma içinde. Zemin toparladı. Eskisinden çok çok iyi bir hal aldı. Tesislerimizi Zonguldak’a yakışır halde tutmak görevimiz. Ekibimize bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Öte taraftan, sezon içinde yenilenmesi sık sık gündeme gelen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda zeminin tamamen yenilenip yenilenmeyeceği merak konusu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu konuda çalışma içinde. Şuan taslak aşamasındaki çim zemin yenileme işinin ihaleye çıkma olasılığı yüksek. Bu durum koronavirüs salgınının tamamen bitmesinin ardından netlik kazanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi