*** Kısıtlı imkanlarla bir sezonu daha geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 6’ncı 2. Lig sezonunu Eylül ayında açacak. Kırmızı-Lacivertliler’in bu süreye kadar önünde çözüme kavuşturması gereken birçok sıkıntısı var. Bunlardan biri her sezon olduğu gibi yine antrenman sahası.

Zonguldak’ın profesyonel ligdeki tek temsilcisi Zonguldak Kömürspor, 2015-2016 sezonunda yükseldiği 2. Ligde 5’inci sezonu geride bıraktı. Kısıtlı imkanlarla yüksek bütçe ve maliyetli takımlara karşı mücadele eden kırmızı-lacivertli takım, sancılı bir sezon geçirmesine rağmen ligde kalmayı başardı. Zonguldak ekibi, 4 Eylül’de başlayacak 2021-2022 futbol sezonuyla 2. Ligde 6’ncı sezonunu yaşayacak.

Taraftarın yönetimden beklentisi ‘yenilik’

4 AY SÜRECEK ARA VAR

8 Mayıs’ta Afyonspor’la oynadığı maçta 2020-2021 sezonunu noktalayan Zonguldak Kömürspor’un, yeni sezona kadar 4 aylık boşluk döneminde birçok konuda yapılanmaya gitmesi bekliyor.

Kulübün nasıl bir yönetim yapılanmasına gideceği ve hangi anlayışa sahip olacağı merak ediliyor. 5 sezondur en iyi 8’incilik başarısı yakalayan takımın artık play-off ya da şampiyonluğa oynayan bir takım kimliğine bürünmesi camiada ve taraftarlar arasında beklentilerin en büyüğünü oluşturuyor. Bunun yanı sıra teknik ekip ve kadro yapılanması da daha şimdiden kırmızı-lacivertlilerde meraklı bekleyiş oluşturdu.

31 Mayıs itibariyle sözleşmesi sona erecek olan teknik sorumlu Barış Şeref’le devam edilip edilmeyeceği ayrıca mevcut kadrodan hangi futbolcuların kalıp, hangileriyle yolların tamamıyla ayrılacağı cevap arıyor.

STAT ZEMİNİ TAMAM AMA...

Zonguldak Kömürspor’un iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı, Eylül ayıyla birlikte kapılarını müsabakalara açacak. En son 23 Şubat 2020 tarihinde Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon maçına ev sahipliği yapan, ardından yenileme çalışmaları nedeniyle futbola kapatılan stat zemini, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu yenilendi. 1,5 yıllık aranın ardından yenilenmiş haliyle Zonguldak Kömürspor’a kapılarını açacak olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda 4 Eylül’den itibaren yeniden 2. Lig heyecanı yaşanacak.

ANTRENMAN SAHASI SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI

Karaelmas Kemal Köksal Stadı zemini yenilenmesine karşın Zonguldak Kömürspor, zeminin bakımı, korunması, verimlilik ve hizmet süresinin uzun ömürlü olması açısından artık hemen her gün antrenman için stada giremeyecek.

Maçlar dışında stadı sadece belirlenen bir günde kullanabilecek olan Zonguldak Kömürspor, haliyle yine antrenman sahası sıkıntısıyla karşı karşıya kalacak. Geçen sezon Kilimli’de atıl vaziyetteki sahayı antrenman sahası yapmayı planlayan fakat düşünceden öteye gidemeyen 2. Lig ekibi, yeni sezon öncesi muhakkak antrenman sahası sorununu çözüme kavuşturmalı. Aksi halde temsilcimiz, bu sezon olduğu gibi antrenmanlarını sentetik zeminli Fener sahasında yapmaya devam edecek. Fakat sentetik zeminde antrenman yapıp, doğal çim zeminde müsabaka oynamak futbolcularda sakatlıklara davetiye çıkarıyor. Bu sezon bunun sıkıntılarını fazlasıyla yaşayan Zonguldak Kömürspor, bu konuda çözüm arayışları içinde.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi