Geçen hafta sonu yağan yoğun kar ve peşine oynanan Sancaktepe FK müsabakasıyla daha da kötü bir hal alan Kemal Köksal Stadı zemininde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 23 Şubat’ta oynanacak Hekimoğlu Trabzon maçına kadar devam edecek. Bu süreçte saha zemininde futbola ilişkin hiçbir aktivite yapılmayacak.

ZONGULDAK Kömürspor’un iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda bakım çalışmaları başladı. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesindeki saha ve zemin denetçileri tarafından incelenen çim ve saha zemini, 23 Şubat Pazar günü Hekimoğlu Trabzon’la oynanacak 25’inci hafta maçına kadar antrenman ve maçlara kapalı olacak. Kömürspor, zaten bu süre içinde Çorum FK ve Hacettepe maçlarını peş peşe deplasmanda oynayacak.

İkinci yarı maç fikstürüne göre 23 ve 24’üncü haftalardaki maç trafiğinin dış sahada yoğunlaşmasını fırsat bilen Gençlik Spor İl Müdürlüğü, TFF denetçilerinin hazırladığı saha ve zemin bakım programını Pazar günü oynanan Sancaktepe FK maçının hemen ardından uygulamaya koydu. Bakım çalışmaları kapsamında sahanın hemen her bölgesine yüzeyde biriken suların tahliyesi ve kök yüzeylerinin havalandırılması amacıyla il dışından getirilen makineyle delikler açıldı. Bu sayede drenaj sisteminin daha hızlı çalışması sağlanıp yüzeyde gölet ve buna bağlı olarak çamur oluşumunun önüne geçilecek. Bunun yanı sıra mücadelenin sıklıkça yaşandığı kale önlerine ekstra bakım yapılıp zayıf ve yetersiz çim yüzeyin iyileştirilmesi hızlandırılacak.

23 Şubat’ta oynanacak Hekimoğlu Trabzon maçına kadar yoğun şekilde devam edecek çalışmalar sırasında Kemal Köksal Stadı’nda futbola yönelik hiçbir aktivite yapılmayacak. Çorum FK maçına hazırlanan Zonguldak Kömürspor, antrenmanlarını Fener’deki sentetik zeminli antrenman sahasında gerçekleştirecek.

ÇORUM’A HAREKET PERŞEMBE GÜNÜ

Zonguldak Kömürspor, 15 Şubat Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Çorum FK maçı için Perşembe günü yola koyulacak. Maçtan iki gün öncesinde Çorum’a yerleşecek kırmızı-lacivertli takım, 90 dakika hazırlıklarına burada devam edecek.

Öte taraftan, Çorum FK maçının ardından 24’üncü haftada Hacettepespor’la 19 Şubat Çarşamba günü karşılaşacak olan Kömürspor, programda bir değişiklik olmazsa Çorum’dan direkt Ankara’ya geçerek hafta arası maçına Başkent’te hazırlanacak.

SERKAN AFACAN ZEMİNDEN ŞİKAYETÇİ

Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, kötü zeminin futbolu olumsuz etkilediğini, bu saha ve zemin şartlarında istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını belirtti.

Ağır saha şartlarına rağmen iyi bir mücadele ortaya konulduğunu fakat neticeye varacak pozisyon anlamında yetersiz kalındığına işaret eden Afacan, “Bu saha şartlarında futbol oynamak takdir edilecek bir durumdur. Mücadeleden ötürü takımı tebrik ediyorum. Puan almak isterdik fakat olmadı. Rakip hızlı çıktığı bir pozisyonda golü buldu. Şansız bir gol yedik. Kazanamamak üzücü fakat kaybettiğimiz bir şey yok. Play-off hattıyla puan farkı hala 3. Geçen hafta konuştuklarımızı bu hafta yine konuşuyor olacağız. Galip geldiğimiz takdirde farkı kapatma şansımız var. Bunu yapabilir miyiz, tabii ki de yaparız. Hazırlıklarımıza başladık. Rakibimiz Çorum FK'nın düşüşü söz konusu. Bu fırsattan istifade edip 3 puan almak istiyoruz.” dedi.

DEVREK STADI İHTİMALİ ORTADAN KALKTI

Karaelmas Kemal Köksal Stadı dışında resmi lig müsabakası oynayacak alternatif ikinci bir sahası bulunmayan Zonguldak Kömürspor için Devrek İlçe Stadı ihtimali tamamen ortadan kalktı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), profesyonel lig müsabakaları kriterlerine uymayan statta maç oynanmasına izin vermiyor. Haliyle bundan sonraki süreçte Kemal Köksal Stadı’yla ilgili alınacak olumsuz bir karar, maçların Zonguldak’ta oynanmasını zorlaştıracak. Bu durumda alternatif olarak komşu illerdeki statlar gündeme gelecek.

Zonguldak Kömürspor, ligde kalan 12 maçın 5’ini iç sahada oynayacak. 23 Şubat’ta Hekimoğlu Trabzon maçıyla başlayacak iç saha maç takvimi, 8 Mart’ta Sarıyer, 22 Mart’ta 1922 Konyaspor, 5 Nisan’da Pendikspor, 19 Nisan’da Tarsus İdmanyurdu maçlarıyla sona erecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi