Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, 4 gollü Fethiyespor galibiyetinin sezona moralli başlama adına önemli olduğunu belirtirken, futbol anlamında ders çıkarmaları gereken bölümler olduğunu, ikinci yarıda özellikle 60’ıncı dakikadan sonra oynanan oyunun maçın geneline yayılması gerektiğini söyledi.

İkinci Zonguldak Kömürspor dönemine galibiyetle başlayan Şenol Demir, ŞAFAK Spor’a değerlendirmede bulundu. 4 gollü galibiyetin sezona moralli başlama adına önemli olduğunu belirten Demir, ligin uzun bir maraton olduğunu, galibiyeti fazla abartmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Geçen sezon 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alıp peşine yaşanan düşüşü anımsatan Şenol hoca, futbolun anlık galibiyetlerden ibaret olmadığını, hele hele lig maratonunda neticesi ne olursa olsun bir maçı oynadıktan sonra hemen bir sonraki maçı düşünmek zorunda olduklarını belirtti.

Bu düşünceler doğrultusunda Fethiyespor galibiyetinin sevincini yaşayıp tadında bıraktıklarını artık sadece 1461 Trabzon maçına odaklandıklarını dile getiren kırmızı-lacivertli teknik adam, Cumartesi günü oynayacakları zorlu maça kadar sıkı şekilde çalışacaklarını aktardı.

ÇALIŞTIĞIMIZ YERDEN GOL YEDİK!

4 gollü Fethiyespor maçından çıkarmaları gereken dersler olduğunu, 60’ncı dakikadan sonra ortaya konulan futbolun maçın tamamına yansıtmaları gerektiğinin altını çizen Şenol hoca, en büyük üzüntüsünün çalıştıkları yerden gol yemeleri olduğunu vurguladı.

Basit hatalar nedeniyle yenilen gollerin Zonguldak Kömürspor’a yakışmadığının altını çizen Demir, “Öne geçtiğimiz maçta maalesef yenik duruma düştük. Rakibin gollerini kaydeden Sinan Kalaycı almak istediğim oyuncuydu. Özellikli bir futbolcu. Sol ayağını iyi kullanıyor. Bu konuda takıma gerekli uyarılarımızı yaptık. Buna rağmen sanki ben bunları söylememiş gibi biri duran toptan iki gol yedik. Ne söylediysem aynısı oldu. Sanki golü çağırdık. Çalıştığımız yerden gol yemek üzüntü verici” dedi.

MAÇI SON ANA KADAR KOVALADIK, UZATMADA İŞİ BİTİRDİK

Hacı Ömer Doğru’nun sakatlanmasının planda değişikliğe neden olduğunu, sakatlık sonrası yaptıkları oyuncu değişikliği ve taktik hamleyle rakip üzerinde baskıyı artırdıklarına dikkat çeken Kırmızı-Lacivertli teknik adam, “Devreye 2-1 mağlup girdik. Bu açıkçası moralimizi bozdu. Üstüne Hacı Ömer’in sakatlanıp oyundan çıkması gidişatı değiştirdi. İşin bu boyuta geleceğini bilemezdik. Sonrasında oyuncu değişikliği ve taktik hamlelerimiz oldu. 4 gollü galibiyet iyi hazırlanmanın karşılığıdır. Rakibin oyundan düşmesi, bizim ise fizik kalitemizin yüksek olması skora yansıdı. Sevindirici bir başka şey ise, mağlup duruma düşmememize rağmen skoru lehimize çevirmek oldu. Oyuncularım müsabakayı hiç bırakmadı. Herkes kazanmak için elinden geleni yaptı” şeklinde konuştu.

TRANSFER BEKLİYOR

Öte taraftan, sakatlık yaşayan forvet oyuncusu Hacı Ömer’in takıma geri dönmesinin uzun zaman alacak olması üzerine zaten gündemde olan santrafor talebini yönetime bir kez daha sunan Şenol hocanın kafasında ayrıca bir orta saha ile bir de kaleci var. Demir, bu üç transferin en kısa zamanda yapılmasını bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi