Pandemi nedeniyle 15 Mart 2020 tarihinden bu yana oynanmayan Süper Amatör Lig’de sessizlik bozuluyor. Ekim ayının ikinci ya da üçüncü haftası başlaması planlanan lige dair teknik toplantı, 1 Ekim Cuma (yarın) günü saat 14.30’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) toplantı salonunda yapılacak. Toplantıya katılacak kulüp temsilcileri, lige katılım bedelini yatırdıklarına dair banka dekontunu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Futbol İl Temsilciliği’ne ibraz etmek zorunda. Lige katılım bedelini yatırmayan kulüpler lige dahil edilmeyecek.

Toplantıya, pandemi koşulları nedeniyle her kulüpten sadece bir temsilci katılabilecek.

İLK KEZ 14 TAKIMLA OYNANACAK

2003 yılından bu yana en üst yerel lig olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 2021-2022 futbol sezonu ilk kez 14 takımın katımıyla oynanacak. Şampiyon takımın Bölgesel Amatör Lige yükselme baraj maçı oynamaya hak kazanacağı ligden kaç takımın küme düşeceği yarın ki teknik toplantıda belli olacak.

Öte yandan, 1.5 yılı aşkın aranın ardından başlayacak Süper Amatör Lig, Gelikspor, Alaplı Belediyespor, İstasyon Gemicilerspor, Ereğli Yenimahallespor, Perşembe Belediyespor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor, Çates Işıkspor, Kozlu İhsaniyespor, Muslu Belediyespor, Ereğli Akınspor, Kozlu Belediyespor, Üzülmezspor ve Gülüç Belediyespor’dan oluşacak.

Bu takımlardan 11'ini mevcut takımlar oluştururken, Kozlu, Üzülmez ve Gülüç geçen sezon Birinci Amatör Küme’den çıkan takımlar oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi