2. Ligde birçok kulüp 2020-2021 futbol sezonu öncesi finansal yönden büyük kriz yaşıyor. Bütçe oluşturmakta güçlük çeken kulüpler, transfere başlayamadıkları için yeni sezon kadrosunu oluşturmakta gecikiyor. Krizi aşmak için destek arayışları içine giren futbol kulüpleri, reklam sponsorluğunu umut olarak görse de pandemiden olumsuz şekilde etkilenen işadamları ve sanayicilerden bu konuda gerekli desteği alamıyor.

Pandemiyle birlikte maddi gelir kaynakları azalan ve buna bağlı olarak sektörde artan maliyet ile yüksek seviyeye çıkan futbolcu piyasa değerini karşılayamayan kulüplerin tek umut kapısı Valilik ve Belediyeler oldu. Ligin 19 Eylül’de başlayacak olmasına rağmen finansal açıdan yaşanan kriz nedeniyle takım oluşturamayan birçok kulüp, Valilik ile Belediye Başkanları’ndan destek ve maddi katkı bekliyor.  

KASTAMONUSPOR’A VALİLİK VE BELEDİYE DESTEĞİ

2. Ligde Zonguldak Kömürspor’un muhtemel rakipleri arasında yer alan GMG Kastamonuspor Kulübü, yaşanılan finansal krizi aşmak için Kastamonu Valiliği ile Belediye Başkanlığı’ndan büyük destek gördü. Vali Avni Çakır ile Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, şehri temsil eden kulüp için “Ben de varım Kastamonu” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kastamonu Valiliği destek kampanyası için “Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediye Başkanlığı iş birliği ile Gün Medya Grubu (GMG) Kastamonu Spor Kulübü Derneği’nin sportif faaliyetlerine katkı sağlamak maksadıyla Türkiye genelinde 1 yıl süreyle yardım toplama faaliyeti başlatılmıştır. Hemşerilerimizin, tüm yardım sevenlerin ve Kastamonuspor sevdalılarının katkısını bekleriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklaması yapıldı.

Kastamonu'da şehir takımı için  başlatılar yardım kampanyası, tarihinin en büyük finansal krizini yaşayan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ’ye örnek oldu. Sportif AŞ yönetimi, bu kampanyanın bir benzerini, Zonguldak Valiliği ile Belediye Başkanlığı’ndan destek görmesi halinde Zonguldak’ta başlatmak istiyor. Kırmızı-Lacivertli yönetim, çözüm arayışları kapsamında bu örnek kampanyayı kısa sürede Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan’a dosya halinde sunacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi