Zonguldak’ta 64 yıllık bir geçmişe sahip Karaelmasspor, geleceğin futbolcularını yetiştirme adına “Şehrin adı, şehrin kulübü” sloganıyla uygulamaya koyduğu futbol akademisi projesini hayata geçirdi. Genç, dinamik ve profesyonel antrenör kadrosunun oluşturulduğu futbol akademisine ilk gün 40 öğrenci katılım sağladı.

Karaelmasspor Kulübü İkinci Başkanı aynı zamanda Altyapı Koordinatörü Haydar Ergin’in, yıllar önce olduğu gibi “yetiştirici kulüp” özelliğini tekrar geri kazanma adına hazırladığı projelerin başında gelen “Futbol Akademisi” kısa sürede somut bir özellik kazandı. 2022-2023 futbol sezonu öncesi kafasında beliren düşünceleri hiç vakit harcamadan icraata döken Ergin, ilk etapta antrenör kadrosunu oluşturdu.

Ekip konusunda “genç, dinamik ve profesyonel” olguları kriter olarak ön planda tutan Siyah-Beyazlı idareci, bu kriterler doğrultusunda uzun yıllar profesyonel futbol oynayan aynı zamanda 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un eski antrenörü Mustafa Göktaş başta olmak üzere altyapı futbolunda deneyim sahibi Berkin Yavuz ile eski kaleci Serkan Erişoğlu ve genç antrenör Taner Çalova’yı bir araya getirerek sağlam bir ekip kurdu.

Antrenör ekibinin ardından temel futbol antrenmanları için gerekli olan malzemelerin temin edilmesiyle eğitime hazır hale gelen Futbol Akademisi, 5 ila 15 yaş aralığındaki 40 kişilik öğrenci grubuyla ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Futbolcu adayı öğrencilere antrenman öncesi kulüp tarafından forma, şort ve tozluk dağıtıldı. Kimi ilk kez futbolla tanışacak olmanın heyecanı içinde formasını giyen öğrenciler, ardından yaş aralıklarına göre gruplara ayrılarak farklı antrenman metotlarıyla futbola adım attı.

Küçük futbolcu adaylarının yeşil sahadaki heyecanına, saha kenarından anne ve babaları da ortak oldu. 1.5 saat süren antrenman boyunca çocuklarını pür dikkat izleyen aileler, ardından kulüp tarafından sağlanan servis aracıyla evlerinin yolunu tuttu.

Karaelmasspor Futbol Akademisi’nde temel eğitimler, antrenörler tarafından hazırlanan antrenman takvime göre haftada iki kez uygulanacak.

UZUN SOLUKLU BİR PROJE

Karaelmasspor Futbol Akademisi’yle altyapı futboluna yeni bir soluk ve heyecan getiren siyah-beyazlı kulüp, akademi sayesinde önümüzdeki üç-dört yıllık süreç içinde tıpkı eskiden olduğu gibi futbolcu üreten bir fabrikaya dönüşecek.

“Öz kaynak” olarak tabir edilen altyapı oyuncularıyla geleceğini sağlam temeller üzerine kuracak olan Karaelmasspor, hem Zonguldak ve Türk futboluna futbolcu kazandıracak, hem de A takım düzeyinde dışa bağımlı bir transfer politikasından kurtulacak.

Kulüp yönetimi, akademinin yetiştireceği yetenekleri öncelikle A takımda değerlendirecek. Böylelikle amatör kümede mücadele eden ve üst ligleri hedef koyan A takıma “sıfır maliyetle” yeni oyuncular kazandırılacak. Üst düzey yetenekteki futbolcular ise, önce 2. Ligde mücadele eden şehrin takımı Zonguldak Kömürspor’a, sonra il dışındaki üst düzey profesyonel kulüplere yönlendirilecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi