Zonguldak’ın köklü amatör kulüplerinden Karaelmasspor’un, altyapıya yönelik uzun vadeli proje kapsamında uygulamaya koyduğu “Karaelmasspor Futbol Akademisi” kış sezonu çalışmalarına yarın başlıyor. Kozlu Danışlar Halı Saha Tesisleri’nde start alacak temel futbol eğitimleri, futbola meraklı 5 ila 15 yaş aralığında çocuk ve gençleri kapsayacak.

Siyah-Beyazlı kulübün altyapıya yeni yetenekler kazandırmak amacıyla profesyonel antrenör kadrosu eşliğinde Haziran ayında açtığı futbol akademisi, kısa sürede büyük bir ivme kazandı. Özel servis araçlarıyla Zonguldak’ın her bölge ve mahallesine ulaşma imkanı bulan siyah-beyaz akademi, bu sayede her yaş grubunda geniş bir futbolcu kitlesi oluşturmuş durumda.

İki ay süren yaz dönemi çalışmalarında 200 öğrenciye futbol eğitimi veren akademi, kısa bir aranın ardından kış sezonu çalışmalarına başlayacak. Kış sezonu antrenmanları, Kozlu’da faaliyet gösteren Danışlar Halı Saha tesislerinde yapılacak.

Yaz dönemi boyunca düzenli ve disiplinli çalışmalarla birlikte çok sayıda yeteneği keşfedip futbola kazandıran Karaelmasspor Futbol Akademisi, başarıya odaklı kurduğu düzeni hiç bozmadan kış sezonunda da devam ettirecek.

Servis flosu oluşturulacak, okul okul, mahalle mahalle tarama yapılacak

DAHA GENİŞ KİTLEYE ULAŞILACAK

Yaz sezonunu 200 öğrenciyle kapatan Karaelmasspor Futbol Akademisi, kış sezonunda 400’ü bulmak hatta üzerine çıkmayı hedefliyor. Bu düşünce doğrultusunda akademi koordinatörlüğü, 2022-2023 eğitim-öğretim sezonunu fırsat bilip ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda geniş çaplı tarama başlatacak. Okulların yanı sıra tüm mahallelerde özel reklam çalışmasıyla Karaelmasspor Futbol Akademisi’nin tanıtımı yapılıp çocuk ve gençlerin akademiye katılması sağlanacak.

Akademinin en büyük özelliği ise servis flosu olacak. Öğrenci sayısı ve yoğunluğa göre toplanma merkezleri belirleyecek olan akademi, özel servis araçlarıyla alıp antrenman sahasına götüreceği öğrencileri, antrenman sonunda yine geri toplanma merkezine getirip “yol güvenliği”ne dair velinin kafasında oluşabilecek kuşkuları ortadan kaldıracak. Servis imkanının dışında akademi bünyesine katılan tüm öğrencilere, yaz döneminde olduğu gibi makul bir ücret karşılığında forma, şort ve tozluk dağıtılacak.

Profesyonel düşünce ve atılımlar sayesinde futbolcu ağını genişletip bölgesel bir kimlik kazanmayı amaç edinen siyah-beyaz akademi, farklı antrenman metotlarıyla elit seviyeye ulaşacak öğrencileri, önümüzdeki iki-üç yıl içinde A takım ve Zonguldak futboluna kazandıracak. Akademi bünyesinde hali hazırda elit seviyede çok sayıda öğrenci var.

Maliyeti sıfır denecek düzeydeki özkaynak futbolcu grubu, Karaelmasspor Kulübü’nü son yıllarda zorunlu hale gelen dışa bağımlı transfer politikasından kurtaracak. Köklü kulüp, bundan böyle sıfır maliyetle tamamen akademinin yetiştirdiği futbolculardan kurulacak.

Profesyonel bakış ve uygulama doğrultusunda değişim süreci yaşayan Karaelmasspor Kulübü, akademi sayesinde altyaş gruplarında da takımlar oluşturulacak. U11, U12, U14, U15 kategorileri başta olmak üzere diğer alt yaş kategorileri, Karaelmasspor Kulübü’nün geleceğinin sağlam temeller üzerine oturtmasını sağlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi