Zonguldak’ta, aralıksız 12 yıldır kurumsal kimlikle hizmet veren Karaelmas Akademi kazandırmaya devam ediyor. Profesyonel eğitmen kadrosuyla başarı çıtasını her geçen yıl yukarıya çıkaran Akademi, son 5 ayda başta Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO) olmak üzere tam 234 genci hedefledikleri iş kollarına yerleştirdi.

Kurulduğu ilk günden bu yana 10.000 öğrenciye unvan kazandırarak yüksek başarı oranı tutturan Karaelmas Akademi, netice odaklı çalışmalarını bu yıl da sürdürdü.

Kurumsal kimlik ve yakaladığı başarı istatistikleriyle kendi sektöründe tek olma özelliğine sahip olan Akademi, son 5 ayda Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO), Polis Memurluğu Merkezi Eğitim (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Özel Harekat (PÖH), Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM), Jandarma Subay-Astsubay ve Bekçilik gibi mesleklere yönelik birçok genci fiziksel yeterlilik/parkur sınavına hazırladı.

Bireysel performans başarısının ön planda tutulduğu fiziksel yeterlilik antrenman uygulamalarıyla adayların gelişimlerine yüzde 100 katkı sağlayan Karaelmas Akademi, bu doğrultuda sadece 40 öğrenciyi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu’na (BESYO) kazandırdı. Bu sayının 19’u, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) BESYO bölümüne yerleşti.

BESYO’nun dışında 12 kişi Polis Meslek Yüksek Okulu, 15 kişi bekçi, 40 kişi 29’uncu dönem POMEM, 54 kişi 28. dönem POMEM, 55 kişi TPO Filyos güvenlik, 6 kişi Milli Savunma Üniversitesi, 2 kişi Jandarma Meslek Yüksek Okulu, 6 kişi Jandarma Subay-Astsubay, 4 kişi de Orman Muhafız sınavını kazandı.

Parkur sınavını başarıyla geçen 234 öğrenciden birçoğu Sinop, Karabük, Kütahya, Düzce ve Kastamonu’daki BESYO sınavlarında rekor derecelere imza atarak fark yarattı.

Başarı odaklı çalışmaların karşılığını fazlasıyla alan Karaelmas Akademi, bu yönüyle 2022 yılında da marka değerine değer kattı.

Yıl boyu ciddi ve disiplinli çalışmalar doğrultusunda gençleri hedefledikleri meslek alanlarına hazırlayıp yerleştiren Karaelmas Akademi, bundan sonraki süreçte teknoloji, bilgi ve hizmet ağını genişletip başarı oranını daha yukarıya taşıyacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi