Zonguldak’ta, 2010 yılından bu yana aralıksız 12 yıldır kurumsal kimlik altında gençlere hizmet veren Karaelmas Akademi, 2022 yılı 1’inci dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavını başarıyla geçen bekçi adaylarını fiziksel yeterlilik parkur eğitimine bekliyor.

Geride kalan 12 yılda yüzde 100 başarı oranıyla 10 bine yakın genci, Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO), Polis Memurluğu Merkezi Eğitim (POMEM), Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Özel Harekat (PÖH), Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM), Jandarma Subay-Astsubay ve bekçilik gibi mesleklere kazandıran Karaelmas Akademi’de 2022-2023 sezonu parkur eğitimlerini sürüyor.

Bireysel performansa yönelik uyguladığı antrenman programları ve fiziksel yeterlilik eğitimleriyle sektörde ‘tek’ olma özelliğini elinde tutan Karaelmas Akademi, bünyesindeki profesyonel eğitmen ve antrenörler eşliğinde gençleri hedefledikleri meslek alanlarına göre fiziksel yeterlilik (parkur) sınavına hazırlıyor.

BEKÇİ ADAYLARININ İLK TERCİH ADRESİ

Bu sıralar Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu’na (BESYO) hazırlanan öğrencilere yönelik sonuç odaklı antrenman metotları geliştiren Karaelmas Akademi, eğitim programına bekçileri de aldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi 2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınav sonuçlarının 5 Ağustos Cuma günü açıklanması üzerine, sınavı geçen adaylara yönelik önümüzdeki günlerde uygulanacak fiziksel yeterlilik testi (spor mülakatı) için parkur hazırlıklarını tamamladı.

81 ili kapsayan bekçi alımları çerçevesinde fiziksel yeterlilik ve sözlü sınavını geçen 3 bin 250 bekçi, Türkiye’nin farklı vilayetlerinde göreve başlayacak. Bu bağlamda kontenjan sayısı 15 olan Zonguldak’ta, askerliğini yapmış, ikametgahı Zonguldak ve boyu 1,67’nin üzerinde olmak kaydıyla toplam 150 kişi fiziksel yeterlilik test sınavına tabi tutulacak.

Spor mülakatı olarak lanse edilen fiziksel yeterlilik test sınavı, bekçilik alımında önemli eleme şartlarından biri olarak ön planda tutuluyor. Fiziksel yeterlilik test sınavını belirlenen sürede geçemeyen bekçi adayları, sözlü sınavı beklemeksizin elenecek. Dolayısıyla yazılı sınavdan taban baraj puan olan 50 ve üzeri alınmış olsa bile, fizik-kondisyon, hız ve çabukluk yönünden iyi olmayan adayı zor bir mülakat bekliyor olacak.

Zoru kolaya çevirme adına yüzde yüz başarı performansı sağlayan Karaelmas Akademi, şuan için bekçi adaylarının ilk tercih adresi. Dün açıklanan yazılı sınavın ardından birçok bekçi adayının başvuruda bulunduğu Karaelmas Akademi, haftanın belirli gün ve saatlerinde bireysel beceri ve yeteneğe dair uygulayacağı antrenman programlarıyla bekçi adaylarını zorlu spor mülakatına hazırlayacak.

Karaelmas Akademi’ye başvuru yapmak isteyen bekçi adayları, "karaelmasakademi" resmi instagram hesabını takip edip yetkili kişilerden gerekli bilgileri alabilir.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi