Ligde 5 maçlık yükselme döneminin ardından hızlı bir düşüş yaşayarak 16’ncı sıraya kadar gerileyen Zonguldak Kömürspor’da kaptan Hakan Çevik camiaya seslendi. Takımı düzlüğe çıkaracaklarının altını çizen kaptan, bu zor dönemde tek isteklerinin manevi destek olduğunu söyledi.

8 ila 12’nci haftalar arasında oynadığı 4 maçtan sadece 1 puan çıkaran, peşine 13 ve 14’üncü haftaları maç yapmadan BAY geçerek puantajda 16’ncı sıraya yani düşme potasına kadar gerileyen Zonguldak Kömürspor, 17 günlük BAY boşluğuna 27 Kasım Cumartesi günü Bucaspor 1928 maçıyla nokta koyacak.

Uzun aradan sonra deplasman maçıyla lige dönüş yapacak kırmızı-lacivertli takım, İzmir Buca’da oynayacağı karşılaşmayı kazanıp haftalar sonra galibiyet sevinci yaşamak istiyor.

BAY ARASI BİZE ÇOK İYİ GELDİ

Kaptan Hakan Çevik, ŞAFAK Spor'a yaptığı değerlendirmede BAY arasının takıma çok iyi geldiğini, her açıdan kendilerini yenilediklerini belirtti. Bucaspor maçıyla lige yeniden başlayacaklarını kaydeden kırmızı-lacivertli tecrübe, Cumartesi günü oynayacakları maçta sergileyecekleri güzel futbol neticesinde istedikleri 3 puanı alacaklarına inandığını söyledi.

3 PUANLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ

4 maçlık galibiyet ve 2 haftalık BAY sessizliğinin ardından Bucaspor maçının çıkış olacağını dile getiren kaptan, “5 maçlık serinin ardından yaşadığımız sakatlıklar ve cezalar nedeniyle düşüşe geçtik. Tüm aksilikler üst üstte geldi. Çok eksiklerimiz vardı, dolayısıyla toparlamakta zorlandık. İki haftalık BAY arası bizi puantajda geriye düşürse de toparlama adına çok iyi oldu. İki haftalık uzun arada çok iyi çalıştık. Morallerimiz yerinde, istek seviyesi üst seviyede diyebilirim. Bu durumu maçlara yansıtmalıyız. Devreye kadar önümüzde 5 maç var. Bu maçlarla toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp ilk yarıyı en iyi yerde bitireceğiz. Bizim yerimiz aşağısı değil, üst taraftır. Yeniden üst taraftaki yerimizi alacağız” dedi.

YUKARILARDAKİ YERİMİZİ ALACAĞIZ

Takımın 16’ncı yani düşme potasına gerilemesinin hatırlatılması üzerine Kaptan, “Evet, bakıldığında takımımız hiç olmaması gereken yerde. Bu durumdan mütevellit ne takımda, ne de taraftarımız arasında korku olmasın. Bu takım kesinlikle düşmeye oynamaz. Puantaja bakıldığında yukarıdaki takımlarla pek fark yok. İki maç kazandığında 4-5 basamak birden sıçrama yapıyorsun. Böyle bir ligdeyiz. Dolayısıyla bunun için seri yapmalıyız. Bucaspor maçı başlangıç olacak. Umut ediyorum ki, bu takım devre arasına en iyi yerde girecektir. Hatta ben diyorum ki; ikinci yarıda neden play-offu kovalamalayım. Takıma ve arkadaşlarıma bu kadar güveniyorum. Camianın da bize güvenmesini ve bu zor günlerimizde destek vermesini istiyorum” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi