“Lig, bir puanı bile değerli kılar hale geldi. Dolayısıyla Erzincanspor'dan alınacak 1 puan bile çok büyük önem taşıyacak"

Zonguldak Kömürspor kaptanı Sinan Ören, ligde çok kritik bir sürece girdiklerini, artık alınacak 1 puanın bile önemli olacağına dikkat çekti.

Hafta sonu spor medyasına konuşan Kaptan, önce 1-1 berabere biten Kahramanmaraşspor maçını değerlendirdi. Şansız bir haftayı geride bıraktıklarını dile getiren 1 numara, "3 puanla ayrılabileceğimiz maçta 1 puana razı olduk. Maçı izlediniz, 90 dakikayı hiç yere yatmadan tamamladık. Eğer iyi oynayan tarafsanız bunu bir şekilde neticeye yansıtmalısınız. Geriye düştüğümüz maçta beraberliği sağladık fakat galibiyeti getirecek ikinci golü bulamadık. Puan puandır ama artık kazanmamız gerekiyor” dedi.

Kayıpları minimum seviyeye düşürmeliyiz

Ligde 5 haftadır galip gelemediklerini, deplasmanda ise hiç maç kazanamadıklarını anımsatan Sinan, “Bunlar Zonguldak Kömürspor için hep eksi. Bulunduğumuz konum itibariyle camiamızı üzdüğümüzün farkındayız. Zonguldak Kömürspor’un yeri buralar değil. Düzlüğe çıkmalıyız. Bakıldığında zorlu bir periyot başlıyor fakat futbol bu, oynamadan kimse kimseye puan vermiyor. Erzincanspor ligin ikincisi olabilir, kadro olarak iyi olabilirler. Bu onların kazanacağı anlamına gelmiyor. Takım halinde günümüzde olursak rakipten puan çıkarabiliriz. Tabii ki de 3 puan için oynayacağı fakat ‘yenemiyorsan yenilme’ taktiği bu maç için geçerli olacak. Bu ligde 1 puan bile önemli hale geldi. O yüzden Erzincan'da alabileceğimiz puanları alıp Zonguldak’a moralli dönmek istiyoruz. Önümüzde 12 maç daha var. Düşmeyi aklımızdan bile geçirmiyoruz. Odak noktamız ligi en üst seviyede bitirmek” diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi