Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Sinan Ören, Çaycuma kampında ŞAFAK Spor’a açıklamalarda bulundu. 1 numara, ikinci yarıda işlerinin hiç kolay olmayacağını belirtti, özellikle ikinci yarının ilk 5 haftasında oynanacak maçları dikkat çekti.

Devre arası hazırlık kampını Çaycuma’da sürdüren Zonguldak Kömürspor, 11 Ocak’ta başladığı çalışmalarda ikinci haftaya girdi. Sabah-akşam antrenman uygulamalarıyla kondisyon yüklemesi yapan takım, ayrıca teknik-taktik çalışmalarla gelişim içinde. Futbolcuların ve takımın saha performansının yükselmesi teknik sorumlu Barış Şeref’in yüzünü güldürüyor. Şeref, kamp sonuna kadar hem bireysel, hem de takım halinde saha performansını en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Öte taraftan, takımda ağabey rolü üstlenen kaptan Sinan Ören, kamp çalışmalarını ŞAFAK Spor’a değerlendirdi. 1 numara, kampta ortamın çok iyi olduğunu, abi-kardeş ilişkisi içinde çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

SEZONU EN ÜST NOKTADA TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

27 Ocak’ta İnegölspor maçıyla başlayacakları ikinci yarıyı en üst noktada tamamlamak için çabalayacaklarını dile getiren Kaptan, kendilerini çok zor maçların beklediğinin altını çizerek, “İkinci yarı ilk yarıdan çok farklı olacak. Rakiplerin hepsi takviye yapıyor. Bizim de takviye yapmamız gerekiyor. Aramızdan ayrılan arkadaşlar oldu. Mevcut kadrodaki tüm futbolcular büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Amacımız sezonu en üst noktada tamamlamak. Zonguldak Kömürspor kesinlikle küme düşmeyecek” dedi.

İLK 5 HAFTA BİZE NEFES OLACAK

Kaptan, ikinci yarının ilk haftasında düşme hattında yer alan takımlarla oynanacak maçların anımsatılması üzerine, “Uzun vadeli puan planlamalarından ziyade maç maç, hafta hafta düşünüyoruz. Odaklandığımız nokta 27 Ocak’ta oynayacağımız İnegölspor maçı. Bunun hesabı içindeyiz. Fakat genel tabloda sanki ilk 5 haftada düğüm çözülecek gibi gözüküyor. Bu maçlar bizim için çok önemli. Stresten ve farklı düşüncelerden uzaklaşıp sadece lige odaklanmalıyız. İkinci yarıda sıkıntı yaşamama adına puanları çabuk çabuk toplamalıyız. Özellikle ilk 5 haftada İnegölspor, Niğe Anadolu FK, Ergene Velimeşespor, Ankara Demirspor ve Sancaktepe FK ile oynayacağımız maçlar kritik bir hal aldı. Bu maçlar bize nefes olacak. Maksimum puan alıp puantajda tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz.” diye konuştu.

İŞTE SİNAN ÖREN’İN DİKKAT ÇEKTİĞİ O MAÇLAR

19. HAFTA: 27 Ocak Çarşamba (E)

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor

20. HAFTA: 3 Şubat Çarşamba (D)

Niğde Anadolu FK-Zonguldak Kömürspor

21. HAFTA: 7 Şubat Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşespor

22. HAFTA:14 Şubat Pazar (D)

Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor

23. HAFTA: 18 Şubat Perşembe (E)

Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi