Ereğli futbolunun yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan Emre Kuzu futbolu bırakma kararı aldı. 36 yaşındaki deneyim, bundan böyle futbolcu yetiştirme adına önemli misyon üstlenecek.

Zonguldak amatör futbolunun tecrübeli isimlerinden Emre Kuzu aktif futbol yaşantısını sonlandırdı. Yılların futbolcusu, yeşil sahalarda bundan böyle antrenör olarak boy gösterecek.

Ereğli Belediyespor’un altyapısından yetişen Emre Kuzu, 20 yılı aşkın futbol kariyerinde önemli başarılara imza attı. Kariyerinin büyük bir bölümünü Eflatun-Beyazlı takımda geçiren savunma oyuncusu, ayrıca Kozlu Belediyespor, Gönen Belediyespor ve Bayrampaşaspor’da farklı deneyim ve heyecanlar yaşadı. Kuzu, en son 2019-2020 sezonunda Ereğli Belediyespor’da ağabey rolü üstlenip kaptanlık yapmıştı.

Yarı profesyonel olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde 50’ye yakın maç tecrübesi yaşayan, yerel seviyede yüzlerce maçı bulunan Emre Kuzu, 2021-2022 futbol sezonu öncesi aldığı karar üzerine futbola ilk adımı attığı Ereğli Belediyespor’da futbolu bıraktı.

Futbola vedasının ardından 67 numaralı Ereğli Belediyespor formasını evinin en güzel yerine asan Ereğlili futbolcu, yeşil sahalarda bundan böyle antrenör olarak görev yapacak.

Amatörün tecrübeli ismi, futbolu bıraktığını sosyal medya hesabında duyurdu. Kuzu, duygusal sözler içeren paylaşımında, “Her başlangıcın bir sonu elbet olacaktır. Üst liglerde oynamasam da benim için çok özel olan kulüplerde forma giydim. Oynadığım her takımda terimin son damlasına kadar formanın hakkını vermeye çalıştım. Önemli şampiyonluklar yaşadım. Futbolculuk bende çok önemli izler bıraktı. Ama artık yolun sonu. Futbolu kaptanlığını yaptığım Ereğli Belediyespor’da bırakıyorum. Bu ayrı bir gurur. Artık sahanın içinde değil, antrenör kimliğiyle kenarında olacağım. Benim için yeni bir dönem başlıyor. Yıllardır birlikte çalıştığım ve örnek aldığım değerli hocalarımdan edindiğim bilgi, tecrübe ve deneyimlerimi yeni nesillere aktaracağım. Futbol hayatım boyunca bende emeği olan tüm hocalarıma, takım arkadaşlarıma, yönetici abilerime teşekkür ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi