Zonguldak'ta, korona virüs tedbirleri kapsamında Aralık 2020'de İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla geçici olarak kapatılan spor salonları 65 gündür açılmayı bekliyor. Bir çoğu kapanma noktasına kadar gelen spor salonları işletmecileri, pandemi kuralları ön planda tutularak salonlarının açılmasını istiyor.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 69 spor salonu işletmecisi, Madenci Anıtı önünde seslerini duyurmaya çalıştı. Vücut Geliştirme, Bilek Güreşi ve Fitness İl Temsilcisi Cemil Malkoç, spor salonu işletmecileri adına yaptığı açıklamada, spor salonlarının 65 gündür kapalı olduğunu, artık bir çok spor salonunun kapanma noktasına kadar geldiğini belirtti.

Kentte 70 spor salonunun faaliyet gösterdiğini, bunlardan birinin kısa bir süre önce kapısına kilit vurduğunun altını çizen Malkoç, kapalı kaldıkları müddetçe kapanan işletmelere yenilerinin ekleneceğine vurgu yaptı.

11 aylık pandemi sürecinde spor salonlarının toplam 140 tam gün kapalı olduğu anımsatan Cemil Malkoç, 80 ilde açık olan spor salonlarının Zonguldak’ta hala kapalı olmasına anlam veremediklerini, İl Hıfzısıhha Kurulu’nun bu konudaki kararını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini kaydetti.

SALONLARIMIZ PANDEMİ KURALLARI ÇERÇEVESİNDE AÇILSIN

Açıklamasına spor salonlarının 65 gündür kapalı olduğunun ve bir çoğunun artık kapanmanın eşiğine kadar geldiğini belirterek başlayan Malkoç, “Bizler Zonguldak Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor salonları ve eğitmenleriyiz. 70 spor salonundan biri geçen hafta kapandı. 69 spor salonu işletmecisinin 3 kişilik bir aileden oluştuğunu ve her birinin en az bir, en fazla beş çalışanı, bunların yine en az üç kişiden sorumlu olduğunu düşünün. Küçücük Zonguldak’ta çalışma alanı kısıtlı. Geçimimizin nasıl sıkıntılı olacağını, sadece bizlerin oluşturduğu 500 ila bin kişinin cebine hiçbir gelirin girmediğini düşünün. Bizler için hiçbir yardımın olmadığını bilmenizi isteriz. Hepimizi bu dönemde çektiği krediler var. Bir yandan bunları ödemeye çalışırken, diğer yandan 65 gündür kapalıyız." şeklinde ifadelerde bulundu.

Cemil Malkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

"80 ilde açık olan spor salonlarının Zonguldak’ta kapalı olmasına anlam veremiyoruz. Pandemi süresi içinde toplam 140 tam gün kapalı olan tek işletmeleriz. Hıfzısıhha Kurulu’nun bu konuda sorumluluk almasını istiyoruz. Neden bizlere sahip çıkılmıyor? Bizler için elini taşın altına koymayan bir yönetici istemiyoruz. Yine hatırlatıyoruz;  80 ilde açık olan spor salonları, Zonguldak’ta maalesef kapalı. Ölümü salonlarımız saçmıyor. Bizler hastalıklı değiliz. Bizler tüm tedbirlerimiz aldık. Pandemi kurulları çerçevesinde spor salonlarının açılmasını istiyoruz. Açık olduğumuz süre içinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü bizleri denetleyerek hep gözlem altında tuttu. Bizler eğitimli, bilinçli, kendimizden çok başkalarının sağlığını düşünen eğitimcileriz. Bizler atanamayan öğretmenleriz. Bizler kendi yolunu kendileri çizen vatandaşız. Artık bizlerin sesini duyun. Buradan “Sesimizi duyan var mı?” diye sesleniyoruz."

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi