*** Çaycuma kampını noktalayan Zonguldak Kömürspor, konakladığı otelden ayrıldı... Takım, bir günlük izinin ardından yarın yeniden topbaşı yapıp 27 Ocak Çarşamba günü İnegölspor’la oynayacağı ikinci yarının ilk hafta maçına odaklanacak.

2. Lig Beyaz grupta ikinci yarı için geri sayım başladı. 6 Ocak’ta devre arasına giren lig, 21 günlük aranın ardından 27 Ocak Çarşamba günü oynanacak maçlarla kaldığı yerden yeniden başlayacak.

İlk yarıyı 17 puanla tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıyı sahasında İnegölspor maçıyla açacak. 11 Ocak’ta Çaycuma’da kampa giren Lacivert-Kırmızılı takım, 10 gün süren çalışmalarını noktaladı. Bu sabah itibariyle konakladığı otelden ayrılan Zonguldak temsilcisi, bir günlük izinin ardından yarın yeniden topbaşı yapıp, İnegölspor maçına odaklı çalışmalar yapacak.

DEVREDE AYRILANLAR OLDU

Zonguldak Kömürspor’un kamp çalışmaları kar yağışı nedeniyle son iki-güç gün sekteye uğrasa da takım ilk bir haftalık dönemde sabah-akşam yaptığı çift antrenmanla kondisyon yüklemesi yaptı.

Kampın son günlerini kar yağışı nedeniyle halı sahada geçiren takım, güç-kuvvet yönünden önemli ölçüde gelişim kaydetti. Bu yönüyle verimli olduğu ifade edilen kamp döneminde ayrılan futbolcuların olması ise zaten zayıf olan kadronun iyice güç kaybı yaşamasına neden oldu. Giden futbolculardan 4'ünün ilk onbirde oynuyor olması, özellikle teknik ekibin işini ikinci yarı öncesi bir hayli zora soktu. Teknik sorumlu Barış Şeref, tüm bu olumsuzluklara rağmen ikinci yarıda elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde değerlendirip takımı ligde tutmaya çalışacak.

Bilindiği üzere devre arasına girilmesiyle birlikte Zonguldak Kömürspor’da ayrılan ilk isim forvet Sinan Uzun olmuş, Sinan’ı daha sonra savunma oyuncuları Ali Fırat Okur, Ramazan Işık, orta saha oyuncuları Sezer Taşkolu, Hakan Arslantürk, ön libero Murat Türkkan ve kaleci Taha Cengiz Demirtaş izlemişti.

FORVET TRANSFERİ YAPILACAK

Zonguldak Kömürspor’da ayrılık yaşayan futbolculardan 4’ü ilk onbir futbolcusuydu. Özellikle forvet ve savunmada yaşanan ayrılıklar, Beyaz grup ekibini bir hayli zora soktu. Ekstra transfer ihtiyacı üzerine sıkışan yönetim, yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle acil transferleri öncelikli sıraya koydu.

İlk yarıda mevcut forvetlere rağmen ihtiyaç olarak öne çıkan forvet transferini ilk sıraya alan yönetim, bu mevkiyi takviye ile güçlendirecek. Hali hazırda görüşme halinde olunan forvet oyuncusunun ismi, bonservis sorunu olduğu için henüz açıklanmadı. Söz konusu transferin bir-iki güne netlik kazanması bekleniyor.

Kömürspor yönetimi, forvet transferinin ardından ekonomik imkanlar elverdiği takdirde 1 Şubat’ta sona erecek transfer dönemine kadar sağ bek pozisyonu için oyuncu almaya çalışacak.

İKİNCİ YARI İNEGÖLSPOR’LA BAŞLAYACAK

İlk yarıyı 2-1’lik Afyonspor yenilgisiyle kapatan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarı perdesini düşme hattında yarış halinde olduğu İnegölspor maçıyla açacak. Karşılaşma 27 Ocak Çarşamba günü saat 13.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak. Zonguldak ekibi, bu maçın hazırlıklarına yarın Fener sahasında başlayacak.

Zonguldak Kömürspor ile İnegölspor arasında ilk yarıda oynanan maç, başladığı gibi golsüz berabere sona ermişti. İkinci yarı rövanşı öncesi Zonguldak 17 puanla 14’üncü sırada, İnegöl ise 18 puanla 13’üncü sırada. Kömürspor, bu maçı kazanması halinde rakibinin 2 puan önüne geçip hem sıralamada bir basamak yükseleceği gibi hem de ikili averajda avantajlı konuma geçecek.

Grupta, ikinci yarının diğer maçları 26 Ocak Salı günü Erzincanspor-Amedspor, 27 Ocak Çarşamba günü Hacettepespor-Niğde Anadolu FK, Uşakspor-Ergene Velimeşe, Şanlıurfaspor-Ankara Demirspor, Sarıyer-Kocaelispor, Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK, Manisa FK-Çorum FK ve Gümüşhanespor-Afyonspor arasında oynanacak.

İkinci yarı öncesi Manisa FK 48 puanla ilk sırada yer alırken, Hekimoğlu Trabzon (37), Erzincanspor (36), Sarıyer (35), Uşakspor (33) play-off hattını oluşturuyor.

Düşme hattı ise, Şanlıurfaspor (5), Gümüşhanespor (9), Hacettepespor (9) şeklinde sıralanıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi