Zonguldak Kömürspor, Akhisarspor’la oynayacağı sezonun ilk maçını kazanıp lige 3 puanla başlamak istiyor.

Yeni sezona yenilenen teknik ekip ve futbolcu kadrosuyla girecek Zonguldak Kömürspor’un kadro kalitesi, geçen sezona göre bir hayli yukarıya çıktı. Hemen her mevkide geniş ve alternatifli bir kadro oluşturan 2. Lig ekibi, takımın yaş ortalamasını da bir hayli aşağıya düşürdü.

Genç, dinamik, mücadele seviyesi yüksek bir takım görüntüsüyle dikkat çeken Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle taraftara farklı bir sezon yaşatacak.

Savunmadan orta sahaya, kanatlardan hücum hattına kadar birçok mevkide değişim yaşayan Zonguldak Kömürspor, bu değişimin karşılığını ligde fazlasıyla almak istiyor. Maç başına “iki puan” ortalamasıyla oynayıp Play-Off yarışına dahil olmak isteyen Zonguldak temsilcisi, bu doğrultuda sezona 3 puanla başlamayı hedefliyor.

Taktik ve oyun sistemini galibiyet üzerine yoğunlaştıran teknik direktör Cafer Aydın, dün Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda mini provayla futbolcuların ve takımın genel performans durumunu gördü. En iyi verim ve netice alacağına inandığı ilk onbir üzerine kafa yoran Aydın, kafasındaki diziliş ve oyun planına göre birçok farklı denemede bulundu.

Prova sonrası son bölümde kanat ortalarıyla son vuruş ve gol becerisine yönelik çalışmalar gerçekleştiren Zonguldak Kömürspor, daha sonra duran top denemeleriyle çerçeveyi bulmaya çalıştı. Bu sırada atılan goller bol bol aferin aldı.

KAZANMAK İSTİYOR

Teknik direktör Cafer Aydın, idmanın ardından spor medyasına konuştu. İyi ve kalitesi yüksek bir kadro oluşturduklarını dile getiren Aydın, tüm bu çalışmaların karşılığını ligde alacaklarına inandığını belirtti.

Genç, kazanma arzusu yüksek bir takıma sahip olduğunun altını çizen kırmızı-lacivertli hoca, Akhisarspor’la saha ve seyircileri önünde oynayacakları karşılaşmayı kazanıp sezona 3 puanla başlamak istediklerini aktardı.

Takım halinde galibiyeti taraftara hediye etmek arzu ettiklerini vurgulayan Aydın, “Uzun çalışma periyodunun ardından lig haftasına girdik. Pazar günü sezonun ilk maçında sahamızda Akhisarspor’u ağırlayacağız. Tüm plan, programımızı bu maç üzerine hazırladık. Futbolcuların çalışma performansından son derece memnunum. İyi bir kadro oluşturduk. Kazanma adına sahada her şeyi ortaya koyacağız. Sezonun ilk maçı her ne kadar zor geçse de kazanmak istiyoruz. 3 puanla başlamak moral yönünden çok iyi olacak.” açıklamasında bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi