Zonguldak’ta, yerel amatör futbol liglerinde kadın saha komiseri dönemi... 17 Eylül’de U14 Futbol Ligi’yle başlayıp 24 Eylül’de Süper Amatör Lig ve Birinci Amatör Küme’yle devam edecek 2022-2023 futbol sezonu müsabakalarında artık kadın saha komiseri görev almaya başlayacak.

Yeni futbol sezonu öncesi saha komiserliği için Zonguldak Futbol Saha Komiserleri Derneği’ne müracaat eden Hatice Katı’nın başvurusu kabul edildi. Gerekli evrakların tamamlanıp onaylanmasıyla birlikte Katı, 17 Eylül’den itibaren yeşil sahalarda boy gösterecek.

Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde görev yapan Katı, geride kalan 2021-2022 sezonunda, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Futbol İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Minikler U11 ve U12 Futbol Şenliği’ndeki özel göreviyle saha komiserliği mesleğinde deneyim sahibi olmuştu.

İlk etapta Ereğli’de oynanacak amatör futbol müsabakalarında görev almaya başlayacak olan Katı’ya, ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyulması halinde merkez ve diğer ilçelerdeki müsabakalarda da görev verilecek. Katı, aynı zamanda Zonguldak amatör futbol liglerinde görev yapacak ilk kadın saha komiseri olacak.

Öte yandan, saha komiserleri ailesine katılan Hatice Katı’yla birlikte Zonguldak’ta futbol saha komiseri sayısı 25’e yükseldi. Merkez ve ilçelerdeki amatör futbol müsabakalarının sağlıklı ve güvenli bir şekilde başlayıp oynanması için önemli derecede yetki ve donanıma sahip olan saha komiserleri, futbolcu, hakem ve takımlar gibi 2022-2023 sezonunu hazır vaziyette bekliyor.

Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, futbolun önemli bir paydaşı olan saha komiserlerinin görevi itibariyle önemli bir kimliğe sahip olduğunu belirterek, “Saha komiserleri futbolda önemli bir görev icra etmektedir. Amatör veya profesyonel her maçta sorumluluklarımız oldukça fazla. Yeni sezonda merkez ve ilçelerdeki maçlarda görev alacak 25 saha komiserimiz hali hazırda bekliyor. Mevcut saha komiserlerimizin arasına ilk kadın saha komiserimiz Hatice Katı’yı da dahil ettik. Kendisine ve diğer tüm saha komiserlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Futbolun diğer paydaşları gibi biz de yeni sezona hazırız. Güzel bir sezonun bizi beklediğini düşünüyorum” dedi.

Tuna, 25-65 yaş aralığında olup da saha komiseri olmak isteyen tüm herkesin derneğe başvuruda bulunarak, gerekli evrakları tamamladıktan sonra saha komiseri statüsü kazanabileceğini sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi