2. Ligde 7’nci sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor, hafta başında ardı sıra yaptığı transferlerle kadronun büyük bir bölümünü oluşturdu. Eksik görülen orta saha ve sol kanat mevkileri için görüşmeler sürüyor. Kırmızı-Lacivertliler, bu iki mevkiye takviye yaptıktan sonra transfer dosyasını kapatacak. Futbolcuların kamptaki performans durumuna göre ihtiyaç hissedilirse, ilerleyen süreçte ekstra transfer hamlesi yapılabilir.

28 Ağustos’ta başlayacak 2022-2023 sezonu hazırlıklarını Bolu kampıyla sürdüren Zonguldak Kömürspor, takıma yeni dahil olan kaleci, stoper, sağ kanat ve forvet oyuncularıyla birlikte gücüne güç kattı. Son 4 yeni transferle birlikte kırmızı-lacivertli takımın kadrosu belirgin bir hal aldı. Birçok mevkide alternatif sayısının arttığı görülürken, bu durumun takım içinde rekabetin artıracağı umut ediliyor. Kırmızı grup ekibinde transfer, bir orta saha ve bir sol kanat oyuncusunun alınmasıyla bitme noktasına gelecek.

ŞUANA KADAR 9 YENİ TRANSFER

Zonguldak Kömürspor, dış transferde şuana kadar 9 futbolcuyla anlaşma sağladı. Tokat Erbaaspor’dan orta saha Mümin Uyar, Göztepe altyapısından orta saha oyuncusu Berkay Akgül, Fenerbahçe altyapısından stoper Ahmet Buğra Güven, Çorum FK’dan forvet Kıvanç Kaya, Batman Petrolspor’dan stoper Ömercan Önder, 1461 Trabzon’dan kaleci Mustafa Hoşoğlu, Ergene Velimeşespor’dan stoper Oğuzhan Yazıcı, Arhavispor’dan sağ kanat oyuncusu Hakan Yağmurkaya ve 1922 Konyaspor’dan forvet Hacı Ömer Doğru transferleriyle mevcut kadrosuna takviyede bulunan temsilcimiz, özellikle lig seviyesine uygun düzeyde yaptığı son 4-5 transferle eskisinden daha güçlü bir hal aldı.

Yenilerin katılmasıyla kalite ve güç yönünden geçen sezondan daha iyi bir düzeye gelen kadro, Bolu kampı sonuna kadar alınacak orta saha ve sol kanat oyuncularıyla tamamen şekillenecek.

MEVCUT KADRODA 16 FUTBOLCU VAR

Bilindiği üzere, Zonguldak Kömürspor’un mevcut kadrosunu Hakan Çevik, Egemen Yaylı, Ali Mert Tuncer, Oğuzhan Matur, Muhammed Ali Kol, Alper Aşkın, Emre Kara, Ertuğrul Şenlikoğlu, Aykut Emre Yakut, Ercüment Eray Ataklı, Tezcan Gökmen, Hüseyin Yılmaz, Eyüp Akcan, Fatih Bektaş, Tarık Akcan, Arhan Çakıroğlu ile altyapıdan alınan Emirhan Kocasoy ile Muzaffer Bakır oluşturuyordu. 18 kişilik kadroya dışarıdan ilave edilen 9 yeni futbolcuyla 27 kişilik kadro oluşturan Zonguldak Kömürspor’da birçok mevkide birbirinin alternatifi çok sayıda futbolcu var.

YENİ TRANSFERLERLE ALTERNATİF OLUŞTU

Kaleciler ile forvetleri 3’leyen kırmızı-lacivertli ekibin stoper hattında 4 farklı özelliğe sahip futbolcu var. Elmas’ın kalesini, Egemen Yaylı, yeni transfer Mustafa Hoşoğlu ve genç eldiven Ali Mert Tuncer koruyacak. Forvet pozisyonunda Hacı Ömer Doğru, Kıvanç Kaya ve Tezcan Gökmen forma savaşına hazırlanırken, stoper hattında ise Hakan Çevik, Alper Aşkın, Ömercan Önder ve Oğuzhan Yazıcı büyük bir rekabet yaşayacak.

Kanat bekler ile sağ ortada alternatifli bir kadroya sahip olan Elmas, Ertuğrul Şenlikoğlu, Muhammet Ali Kol, Emre Kara, Oğuzhan Matur’la savunmanın sağ ve sol bölgesini koruyacak. Sağ ortayı Ercüment Eray Ataklı, Tarık Akcan ve yeni transfer Hakan Yağmurkaya 3’lüsüyle kapatacak Elmas, orta alanın solunda henüz alternatif oluşturmuş değil. Şuan için sol ön bölgede tek olan Fatih Bektaş’a alternatif olarak yakın zamanda bir transfer yapılması bekleniyor.

ORTA SAHAYA FUTBOLCU GELECEK

Savunma, forvet ve kenar bölgeleri oluşturan Zonguldak Kömürspor, takımın beyni olarak gördüğü orta sahayı hem defansif, hem ofansif olmak üzere iki yönüyle sağlam tutmak istiyor. Kırmızı-Lacivertliler’in kilit noktasında şuan için Aykut Emre Yakut, Hüseyin Yılmaz, Eyüp Akcan ve yeni genç transfer Mümin Uyar yer alıyor. Söz konusu isimler, kamp sonuna kadar defansif gücü yüksek ön libero transferiyle desteklenecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi