2. Ligde, İşçi Milli takımı diye lanse edilen Zonguldak Kömürspor’un 2022-2023 sezonunda giyeceği formaların tasarımı tamamlandı. Kırmızı-Lacivertli kulüp, yeni sezonda iç ve dış saha maçları ile Ziraat Türkiye Kupası’nda giyilmek üzere 4 farklı formanın baskısı için yetkili firma ile anlaşmaya vardı. Görsel tasarımıyla beğeniye sunulan formalar, futbolcuların forma numaralarının belli olmasının ardından baskıya girecek.

Yeni sezon formaları, 28 Ağustos’ta Fethiyespor’la oynanacak ligin ilk maçına kadar yetişecek. Söz konusu formalardan taraftar için de özel baskı olacak.

EFSANE ÇUBUKLU VE YENİ TASARLANAN 3 FARKLI FORMA VAR

Zonguldak Kömürspor’un yeni sezon formaları arasında klasik çubuklu olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Kırmızı-Lacivertli takımın 1974-1988 yılları arasında aralıksız 14 yıl mücadele ettiği Türkiye 1. Ligi’nde, şimdiki adıyla Süper Ligde hemen her maç giydiği ve taraftarın “Efsane çubuklu” diye tabir ettiği çubuklular, Zonguldak Kömürspor’un değişilmezi olacak. Takım, 38 haftalık uzun lig maratonunda ağırlıklı olarak çubukluyu terletecek.

Çubuklu formanın alternatifleri arasında, düz kırmızı, düz lacivert ve parçalı olmak üzere üç çeşit forma bulunuyor. Düz kırmızı forma, madencinin simgesi olan aynı zamanda kulüp logosunda da yer alan çekiç ile tokmak figürleriyle ayrı bir havaya büründü. Formanın en altından göğüs kısmına doğru şekil alan çekiç ile tokmak, kırmızı formayı diğerlerinden farklı kılıyor. Kırmızı formanın şortu ile tozluğu da aynı renk tonunu taşıyor.

Düz lacivert forma da farklı tasarımıyla göze hitap ediyor. Lacivertin üzerine siyah renk tonuyla dikkat çekecek şekilde büyük ebatta işlenen çekiç ile tokmak, formanın değerini artırıyor. Lacivertin üzerinde siyah renk tonunun kullanılması, şehit madencilere ithafen üzüntüyü, acı ve hüznü anlatıyor. Lacivert formanın şortu kırmızı, tozluğu ise lacivert olacak.

Dikkat çeken bir başka forma ise parçalı. Boyun bölgesinden yarı bele kadar beyaz renk tonunun kullanıldığı formanın, alt kısmı kırmızı ve lacivert tonların iç içe girmesinden oluşuyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi