TASKK’ın “en üst seviyedeki yerel amatör ligleri bitirin” talimatı üzerine Süper Amatör Lig kulüplerinde hareketlenme başladı. En son 15 Mart’ta oynanan 19’uncu hafta maçlarıyla tatil edilen lig, 125 günlük aranın ardından 18 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. Bu tarihin 25 Temmuz’a sarkma ihtimali de var.

ZONGULDAK’TA yerel amatör liglerin en üst seviyesindeki Süper Amatör Lig, uzun koronavirüs tatilinin ardından kaldığı yerden yeniden başlayacak.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) ilgili Amatör Spor Kulüpleri Federasyonları (ASKF) ile Futbol İl Temsilciliklerine “en üst seviye amatör ligleri bitirin” talimatı üzerine askıda bekleyen Süper Amatör Lig dosyası yeniden açıldı.

15 Mart’ta 19’uncu hafta maçlarının oynandığı Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Ligin başlama tarihi olan 18 Temmuz Cumartesi günü 20’nci hafta maçlarıyla yeniden start alacak. Bu tarihin olası duruma göre 25 Temmuz Cumartesi gününe sarkma ihtimali var.

Bölgesel Amatör Ligle aynı tarihte bitirilecek

12 takımın mücadele ettiği Süper Amatör Ligin, yarı profesyonel lig olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lig’le aynı tarihte bitirme zorunluluğu var. Burada amaç; Bölgesel Amatör Lige terfi maçları öncesi takımlar arasında zaman eşitsizliğini ortadan kaldırmak. Dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 18 Temmuz’da başlayacağını duyurduğu Bölgesel Amatör Lig’de kalan 4 haftalık süreç belirlenen lig takvimi doğrultusunda 8 Ağustos’ta sona erecek. Eğer hafta arası maçlarıyla sıkıştırılmış lig takvimi uygulanırsa bu tarih öne çekilecek.

Bu planlama kapsamında Zonguldak Futbol İl Temsilciliği tarafından yeniden düzenlenecek Süper Amatör Lig takvimi, Bölgesel Amatör Ligle aynı tarihte sona erecek şekilde tasarlanacak. Takvime göre bu tarihlerin 18 Temmuz ya da 25 Temmuz olma olasılığı çok yüksek. Ligin bu tarihlerden önce ya da sonra başlaması mümkün olmayacak.

Ligin lideri Kilimli Belediyespor

2003 yılından bu yana en üst amatör lig olarak uygulanan Süper Amatör Ligde 16’ncı lig sezonu Kilimli Belediyespor’un liderliğiyle devam ediyor. Geride kalan 19 maçta 16 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgi alan sarı-siyahlı takım, topladığı 50 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Lideri, 45 puanla Gelikspor takip ediyor. Son 3 haftaya 5 puan farkla giren Kilimli Belediyespor takımı şampiyonluğun favorisi.

125 günlük koronavirüs arasının ardından geri dönüşü Akınspor maçıyla yapacak sarı-siyahlı takım, sonrasında Çaydeğirmeni Belediyespor ve Gelikspor’la karşılaşıp normal lig sezonunu tamamlayacak.

Son 14 maçta hiç puan kaybetmedi

Kilimli Belediyespor, 4 sezondur mücadele ettiği Süper Amatör Ligde Serkan Bankoğlu yönetiminde en başarılı dönemini yaşıyor. Bankoğlu’nun 6’ncı haftaya girilirken göreve başladığı Kilimli, üst üstte 14 maçta hiç puan kaybetmedi. 14 maçlık galibiyet serisiyle ligin adeta tozunu attıran sarı-siyahlı lider, kalan 3 haftayı da kayıp vermeden tamamlayıp 59 puanla sezon şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Bu hedefe ulaştığı takdirde Kilimli, Bölgesel Amatör Lige terfi maçı oynamaya hak kazanacak.

4 yıldır çıkma mücadelesi veriyor

Süper Amatör Lig ekibi, Bölgesel Amatör Ligde en son 2015-16 sezonunda mücadele etmiş, yer aldığı 8’inci grubu 22 puanla 12’nci sırada tamamlamıştı. Puan sıralamasında sezonu Ereğli Belediyespor’un altında bitirdiği için statü gereği dönemin Süper Amatör Lig şampiyonu Kozlu Belediyespor’la play-out maçı oynayan sarı-siyahlı takım, 23 Nisan 2016’da Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçı 2-0 kaybedince Süper Amatör Lige gerilemişti. İlçe takımı, düştüğü bu tarihten bu yana tam 4 yıldır Bölgesel Amatör Lige çıkma mücadelesi veriyor.

Sarı-Siyahlılar, Süper Amatör Ligde 2016-17 sezonunu 32 puanla 6’ncı, 2017-18 sezonunu 29 puanla 6’ncı, 2018-19 sezonunu 46 puanla 2’nci sırada tamamlamıştı.

Son 3 hafta oynanacak

18 Temmuz’da yeniden başlayacak heyecan 3 hafta sürecek. 20’nci hafta maçlarında Kilimli Belediyespor-Akınspor, İstasyon Gemicilerspor-Gelikspor, Perşembe Belediyespor-Ereğli Yenimahallespor, Alaplı Belediyespor-Çates Işıkspor, Muslu Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor ve Çaycumaspor-İhsaniyespor karşı karşıya gelecek.

18 Temmuz’a kadar önlerinde 1,5 aylık zaman bulunan kulüpler, Haziran’ın son haftası antrenmanlara başlayacak.

Kilimli Belediyespor’un açık ara lider olduğu ligde, Gelikspor 45 puanla 2’nci, Alaplı Belediyespor 41 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

28 puanla İstasyon Gemicilerspor ilk 3’ü takip ederken, 27’şer puana sahip Ereğli Yenimahallespor ile Perşembe Belediyespor 5 ve 6’ncı sırayı paylaşıyor.

25 puanı bulunan Çaydeğirmeni Belediyespor 7’nci, 22 puanlı Çaycumaspor 8’nci, 20 puanlı Çateş Işıkspor 9’uncu sırada bulunuyor.

10’uncu İhsaniyespor (18), 11’inci Muslu Belediyespor (14) ve 12’nci ve son sıradaki Akınspor (10) düşme hattını oluşturuyor. Akınspor, 19’uncu haftada Muslu Belediyespor’a 2-1 mağlup olan Akınspor’un ligden düşmesi kesinleşti. Ereğli ekibi, zaten bu maçın ardından ligden çekilme kararı almıştı.

Düşme hattında son 3 hafta şöyle:

İHSANİYESPOR (18)

20. hafta: Çaycumaspor (D)

21.hafta: İstasyon Gemicilerspor (E)

22.hafta: Muslu Belediyespor (D)

MUSLU BELEDİYESPOR (14)

20. hafta: Çaydeğirmeni Belediyespor (E)

21.hafta:  Gelikspor (D)

22.hafta: İhsaniyespor (E)

AKINSPOR

20. hafta: Kilimli Belediyespor(D)

21.hafta: Perşembe Belediyespor  (E)

22.hafta: Alaplı Belediyespor (D)

SON 3 HAFTA FİKSTÜRÜ

20. HAFTA

Kilimli Belediyespor-Akınspor

İstasyon Gemicilerspor-Gelikspor

Perşembe Belediyespor-Ereğli Yenimahallespor

Alaplı Belediyespor-Çates Işıkspor

Muslu Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Çaycumaspor-İhsaniyespor

21.HAFTA

İhsaniyespor-İstasyon Gemicilerspor

Gelikspor-Muslu Belediyespor

Çaydeğirmeni Belediyespor-Kilimli Belediyespor

Akınspor-Perşembe Belediyespor

Ereğli Yenimahallespor-Alaplı Belediyespor

Çates Işıkspor-Çaycumaspor

22. HAFTA

Çates Işıkspor-Ereğli Yenimahallespor

Alaplı Belediyspor-Akınspor

Perşembe Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Kilimli Belediyespor-Gelikspor

Muslu Belediyespor-İhsaniyespor

İstasyon Gemicilerspor-Çaycumaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi