*** 2. Lig bu sezon hızlandırılmış ligden farkı yok. Hafta arası, hafta sonu derken ligin 29’uncu haftasına gelindi. 18 Mart Perşembe günü hem üstte, hem altta yine birbirinden zorlu maçlar oynanacak.

2. Lig Beyaz grupta takımlara nefes almak yok. Pazar günü 28’inci haftadan çıkan takımlar, 18 Mart Perşembe günü bu kez 29’uncu hafta mücadelesi verecek. Maçlar arasındaki zaman darlığı, takımlara maratondan farksız bir lig yarışı yaşatıyor.

Perşembe mesaisinde Tekirdağ, İstanbul Sancaktepe, Trabzon, Uşak, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara ve Erzincan ev sahibi rolü üstlenecek. Tamamı 14.00’te başlayacak maçlar, Ergene Velimeşespor-İnegölspor, Sancaktepe FK-Kocaelispor, Hekimoğlu Trabzon-Gümüşhane, Uşakspor-Hacettepespor, Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor, Kahramanmaraşspor-Manisa FK, Amed Sportif-Çorum FK, Ankara Demirspor-Afyonspor, Erzincanspor-Sarıyer arasında oynanacak. Bu hafta BAY hakkı sırası Niğde Anadolu FK’nın.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), hem Play-Off, hem de düşme hattında birbirinden zorlu müsabakaların oynanacağı haftada düdük çalacak hakemleri açıkladı. Kurul, kritik maçlara Ankara’dan Özer Özden, Aydın’dan Eren Özyemişcioğlu, Hatay’dan Hamit Basık, Isparta’dan Şeref Taştan, Ordu’dan Adem Cinek, Sakarya’dan Erkan Engin, Gaziantep’den Ali Yılmaz, Samsun’dan Erdem Mertoğlu, İzmir’den Erdem Temel’i atadı.

Puantajın alt bölümünde Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor maçına

GAZİANTEP TRİOSU

MHK, 26 puanla 12’nci sırada yer alan Zonguldak Kömürspor ile 18 puanla puantajın son basamağında bulunan Şanlıurfaspor arasındaki karşılaşma için Gaziantep bölgesinden klasman hakemi Ali Yılmaz’ı görevlendirdi.

Yılmaz’ın yardımcılıklarını yine aynı bölgeden klasman yardımcı hakemler Selçuk Kaplan ile Yusuf Şimşek yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, klasman hakemi Özgür Reha Alıcı.

50 gün aradan sonra 2. Lig maçı yönetecek

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmanın hakemi Ali Yılmaz, Şanlıurfa GAP Stadı’ndaki maçla birlikte 2. Ligde 50 gün aradan sonra düdük çalacak. Yılmaz, 2. Ligde en son 27 Ocak’ta 3-3 berabere biten Pazarspor-Eyüpspor maçını yönetmişti. Bu maçın ardından bu haftaya kadar 2. Ligde maç yönetmeyen Gaziantepli klasman, Merkez Hakem Kurulu tarafından 2. Ligde Kırklarelispor-Sakaryaspor maçına dördüncü, 3. Ligde Kozanspor FK-1954 Kelkit Belediyespor maçında orta, 1. Ligde Beypiliç Boluspor-Bursaspor maçına dördüncü hakem olarak atandı.

Yılmaz, ayrıca meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında ikinci kez görev yapacak. Genç klasman, 15 Şubat 2020’de deplasmanda 2-2 berabere biten Çorum FK-Zonguldak Kömürspor maçında dördüncü hakemdi.

Manisa koptu gidiyor, Play-Off ve düşme potası alev alev yanıyor!

PUANTAJ YENİDEN ŞEKİL ALDI

Öte taraftan, 28’inci hafta maçlarıyla birlikte puantaj yeniden şekil aldı. Bir maçını daha galibiyetle noktalayan Manisa FK, puanını 72’ye çıkarırken, ikinci sıradaki takımla aradaki 19 puanlı farkı korudu. Manisa’yı geriden takip eden takımlardan Hekimoğlu Trabzon 52 puanla ikinci, Kocaelispor 49 puanla üçüncü, Sarıyer 48 puanla dördüncü, Erzincanspor 47 puanla beşinci sırada yer alıyor. Bu 4 takım, aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

Play-Off potasının hemen ardından 45 puanla Ankara Demirspor, 44 puanla Amed Sportif, 42 puanla Afyonspor, 41 puanla Uşakspor hatta 40 puanla Çorum FK, yarışı Play-Off umutlarıyla sürdürüyor.

Bu takımlardan sonrası, puantajın ikinci bölümünü oluşturuyor. Çünkü 10’uncu Çorum ile 11’inci Kahramanmaraş arasındaki puan farkı 9’a kadar çıkmış durumda.

26 puanla 12’nci Zonguldak Kömürspor’dan itibaren 22 puanlı Sancaktepe FK, 21 puanlı İnegölspor ve Ergene Velimeşespor, 20 puanlı Hacettepespor ve Gümüşhanespor, 19 puanla Niğde Anadolu FK ve 18 puanlı Şanlıurfaspor düşme hattını oluşturuyor. Düşme potasını oluşturan son 3 basamakta Gümüşhane, Niğde ve Şanlıurfa yer alıyor.

18 MART PERŞEMBE MAÇLARI VE HAKEMLER

Saat 14.00 12 Şubat Stadı: Kahramanmaraşspor-Manisa FK (Özer Özden-Ankara)

Saat 14.00 Diyarbakır Stadı: Amed Sportif-Çorum FK (Eren Özyemişcioğlu-Aydın)

Saat 14.00 15 Temmuz Stadı: Sancaktepe FK-Kocaelispor (Hamit Basık-Hatay)

Saat 14.00 TCDD Tesisleri: Ankara Demirspor-Afyonspor (Şeref Taştan-Isparta)

Saat 14.00 Mustafa Kemal Atatürk Stadı: Ergene Velimeşespor-İnegölspor (Adem Cinek-Ordu)

Saat 14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Hacettepespor (Erkan Engin-Sakarya)

Saat 14.00 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor (Ali Yılmaz-Gaziantep)

Saat 14.00 Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Gümüşhanespor (Erdem Mertoğlu-Samsun)

Saat 14.00 Mustakil Spor Tesisleri: Erzincanspor-Sarıyer (Erdem Temel- İzmir)

Editör: Haber Merkezi