Son dönemde saha içi şiddet olaylarıyla sıkça gündeme gelen Zonguldak amatör futbolunda hafta sonunda çok güzel görüntüler yaşandı. Elvanpazarcıkspor ile Tersanespor arasında oynanan ve tansiyonu bir hayli yüksek geçen Süper Amatör Lige yükselme grubu müsabakasında iyi niyetten ödün vermeyen iki takım futbolcuları, sergiledikleri fair-play ve centilmenlik hareketleriyle tüm Zonguldak’a örnek oldu.

Grup aşamasında oynadıkları iki maçta yenişemeyen Elvanpazarcıkspor ile Tersanespor, namağlup unvanla çıktıkları Süper Amatör Lige yükselme grubu ilk maçında karşı karşıya geldi.

Fener sahasında il hakemi Eren Ferhat Çelik’in yönettiği karşılaşmayı her iki takım cephesinden 500’e yakın futbolsever izledi. 90 dakika mücadelesi bu yönüyle Birinci Amatör Küme’de son dönemde oynanan en kalabalık maçlardan birisi oldu.

Tek devreli lig usulünün uygulandığı yükselme grubunda kazananın büyük avantaj yakalayacağı karşılaşma bir hayli çekişmeli geçti. Kazanmak için sahaya çıkan iki takımın ortaya koyduğu hareketli futbol oyunu maçtaki çekişmeyi ve tansiyonu daha da artırdı. Karşılıklı ataklarla geçen, çok net gol fırsatlarının yakalandığı karşılaşmada topa sahip olma adına yaşanan ikili mücadeleler, heyecan verici anlara sahne oldu. Bu anlarda düşünceler topa olmasına rağmen istemeyerek de olsa yaşanan sakatlıklar, beraberinde ortaya fair-play ve centilmenlik adına güzel görüntüler çıkardı.

BİRBİRLERİNE OMUZ VERDİLER

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakip ceza sahası üzerinde şut çekeceği sırada ayağına aldığı darbe sonucu acılar içinde yer kalan Elvanpazarcıkspor kaptanı Emre Taşcı uzunca süre yerden kalkamadı. Tedavisine rağmen basmakta zorlanan futbolcu, saha dışına takım arkadaşı Vahdet Güçlü’yle birlikte rakip kaleci Nevzat Bodur tarafından taşındı.

Tedavisi tamamlandıktan sonra oyuna kaldığı yerden devam eden Taşçı, az sonra yine ikili mücadeleye bağlı olarak ayak bileğinde sakatlık problemi yaşayıp yerde kalan Tersanespor'lu futbolcu Emre Can Demirci’ye aynı şekilde omuz verdi. Tedavisinin ardından ayağa kalkan fakat yere basmakta zorlanan Demirci’yi omuzlayan Taşçı, rakibinin saha dışına çıkmasına yardımcı oldu. Kısa aralıklarla peş peşe yaşanılan bu güzel görüntüler, tribündeki 500 kişinin aynı anda alkışıyla takdir gördü.

Kritik mücadelede iyi niyeti ön planda tutan, maçı çirkinleştirmeyen, önceliği futbol oynamak olan futbolcular, bu yönüyle tüm Zonguldak’a örnek bir 90 dakika keyfi sundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi