İstanbul’da, 10 Aralık 2016 yılında terör saldırısı sonucu şehit olan emniyet mensubu ve sivil vatandaşlar unutulmadı. Patlamanın 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla şehit olanlar, hem patlamanın olduğu noktada, hem de sosyal medyada tek tek anılıyor.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan lig maçının ardından Vodafone Arena Stadı yakınlarında 45 saniye arayla meydana gelen iki patlamada 39’u emniyet mensubu, 8’i sivil vatandaş 47 kişi hayatını kaybetmişti. 2016’daki hain saldırının üzerinden 4 yıl geçti. Her yıl 10 Aralık’ta derin bir üzüntüyle anılan şehitlerimiz bu yıl da unutulmadı. Şehit yakınları başta olmak üzere tüm Türkiye, “Şehitlerimizi unutmadık. Ruhları şad olsun” paylaşımlarıyla üzüntülerini dile getirirken, hain terör saldırısını bir kez daha lanetledi.

Şehitlerimiz arasında yer alan Ereğlili Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu da memleketinde anıldı. Bölgesel Amatör Lig takımlarından Ereğli Belediyespor yönetimi, kulübün kendisine ait sosyal medya hesabından “4 yıl önce bugün Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan, aralarında Ereğlili Emniyet Müdürümüz Şehit Vefa Karakurdu’nun da bulunduğu 39 kahraman polisimizi, ölüm yıldönümlerinde rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde paylaşımda bulundu.

Öte yandan, Şehit Vefa Karakurdu’nun adı, şehit haberinden kısa bir süre sonra Ereğli Belediye Meclisi tarafından alınan karar üzerine amatör futbol müsabakalarının oynandığı Beyçayırı Stadı’na verilerek ölümsüzleştirilmişti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi