Türk futbolunun İşçi Milli takımı Zonguldak Kömürspor, 2021-2022 futbol sezonu için forma göğüs reklamı bulamadı. Şehrin tek profesyonel futbol takımına hiçbir işadamı, şirket ya da holdingin sponsor olmaması camiada büyük üzüntüye sebep oldu.

Kentte, 1945 yılında Kömürspor adıyla kurulan daha sonra isim değişikliği yaparak 1966 yılında Zonguldakspor, 2012 yılında Zonguldak Kömürspor adını alarak profesyonel futbol liglerindeki mücadelesini sürdüren Zonguldak Kömürspor, bu sezon sponsor sıkıntısıyla karşı karşıya.

Geçmiş sezonlarda birçok şirket ve holdingin sponsorluk desteğini alan kulüp, bu sezon formanın sadece sırt kısmı için Asya Su firmasından reklam aldı. Bunun dışında göğüs, kol, şort reklamlarına şuana kadar herhangi bir talip çıkmadı. Kulüp yönetimi, geçmiş sezonlarda kulübe her türlü sponsorluk desteğinde bulunan Eren Enerji, ÇATES (Aydem Enerji), Çanakçılar, Yurtbay ve MFA Maske Fabrikası’yla yaptığı sponsorluk görüşmelerinden ise şimdilik olumlu sonuç alamadı.

Dolayısıyla bu sezon 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, sezonun ilk iki haftasında Akhisarspor ve Pendikspor’la oynanan maçlara göğüs reklamsız formalarla çıktı. Rakiplerde ise, forma göğüs ve sırt ile şort olmak üzere 3 farklı sponsor reklamı dikkat çekti.

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kulüp binasında yaptığı açıklamada bu konu üzerinde durdu. Kırmızı-Lacivertli yönetici, şehrin tek profesyonel futbol kulübünün sponsor bulamamasının üzüntü verici olduğunun altını çizdi.

Sponsorluk anlamında şuana kadar Asya Su firmasının sırt reklamı verdiğini, forma göğüs, kol ve şort kısmına almayı planladıkları diğer reklamlar için  hiçbir talibin çıkmadığını, bu konuda yaptıkları girişimlerden de sonuç alamadıklarını dile getiren Öztürk, şehrin önde gelen şirket ve holdingleri ile işadamlarına seslenerek sponsorluk konusunda destek verilmesini istedi.

“ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

BU DUYARSIZLIĞI HAK ETMİYOR”

Zonguldak’ın marka değeri Zonguldak Kömürspor’un şuan profesyonel futbol ligde şehri temsil eden tek kulüp olduğunun altını çizen Şükrü Öztürk, kulübe sponsor çıkmamasının bu şehir için utanç verici olduğunu vurguladı.

Pendikspor’la oynanan maçta Pendik İlçe Stadı’nda 55 tane reklam panosu ile rakip takımın forması ve şortunda 3 ayrı sponsor reklamı saydığını aktaran Zonguldak Kömürsporlu yönetici, şehrin takımına karşı sergilediği vurdumduymaz tavra ve duyarsızlığa anlam veremediğini ifade etti.

Yönetim olarak Zonguldak Kömürspor’un başarılı olması için her türlü fedakarlığı yaptıklarının altını kalın çizgilerle çizen Öztürk, şehirden yeteri kadar destek göremediklerini, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

“BENİM DERDİM ZONGULDAK KÖMÜRSPOR... ÇOK ÜZÜLÜYORUM”

Sponsorluk konusunda Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı başta olmak üzere şehrin önde gelen isimlerinden destek isteyen Elmas’ın Basın Sözcüsü, “Hafta sonu Pendik İlçe Stadı’ndaydık. Statta 55 tane reklam panosu saydım. Rakip takımın forma ve şortunda da 3 farklı reklam vardı. Rakiplerimiz reklam sponsorluğu işini çok iyi yapıyor. Biz ise maalesef sponsor bulamıyoruz. Bu bizim ayıbımız değil. Zonguldak Kömürspor bu şehrin marka değeri. Marka değerini daha yukarıya çıkarmak istiyorsak, herkes elini taşın altına koymalı. Biz yönetim olarak her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Sponsorluk konusunda Asya Su dışında reklam veren olmadı. Formamızın sırt kısmında Asya Su reklamını taşıyoruz. Aynı firma bize saha reklamı da verdi. Bir de Bediş Kuruyemişleri firması dışında saha reklamı veren üçüncü bir firma yok. Koskaca Zonguldak’ta da iki firma mı var? Sponsorluk anlaşması için Eren Enerji, Aydem Enerji (ÇATES), Çanakçılar, Yurtbay ve MFA Maske Fabrikası’yla görüşüp derdimizi anlattık. Fakat geri dönüşler olmadı. Takımımız iki haftadır maçlara göğüs reklamsız çıkıyor. 8-9 senedir bu kulüpte yöneticiyim. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorum. Benim derdim Zonguldak Kömürspor. Gerçekten üzüntü verici bir durum” dedi.

“MİLLETVEKİLERİNİN DESTEĞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Zonguldak Kömürsporlu yönetici, şehrin 5 tane milletvekili olduğunu, siyaset gözetmeksizin hepsinden de sponsorluk konusunda destek beklediklerini açık ve net ifadelerde dile getirdi.

Söz konusu şirket ve holdinglerle yapılacak sponsorluk konusunda yapılacak görüşmelerin daha etkili olacağına dikkat çeken Öztürk, “Milletvekillerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Maçlarda yanımızda olsunlar. Sponsorluk görüşmeleri için bize katkı sağlasınlar. Bizim görüşmemiz başka, onların görüşmesi başka. Sözünü ettiğimiz şirket ve holdingler Zonguldak’ın gururları. Üst düzey ekonomi ve bütçeye sahipler. Zonguldak Kömürspor, 2. Ligde maçlara göğüs reklamsız çıkan bir, iki takımdan biri. Çok şey istemiyoruz. Sonuçta sponsor firmanın reklamı olacak. Geçmiş sezonlarda hepsinin desteğini görmüştük. Bu sezon hiçbiri yok. Neden, anlamış değiliz. Ulusal firmalar, siyasetçi araya girmeden destek olmuyor, reklam vermiyor. Sponsor sorununu inşallah kısa sürede çözeriz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi