Birinci Amatör Küme Merkez A grubunda son iki haftanın lideri İnağzıspor, hedeflediği Süper Amatör Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. 7 takımlı grupta 7’nci haftayı geride bırakan sarı-yeşilli takım, 16 puanla lider unvana sahip.

Uzun bir aradan sonra yeniden amatör ligdeki yerini alan İnağzıspor, mücadele ettiği Merkez A grubunda başarılı bir sezon geçiriyor. Transfere bağımlı kulüp düşüncesinden ziyade kendi semtinin çocuklarına öncelik veren bir takım profiliyle dikkat çeken İnağzı temsilcisi, oynadığı 7 maçı 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgiyle geride bıraktı.

27 Kasım’da başlayan lig yarışında 2 ve 3’üncü haftayı lider unvanla geride bırakan İnağzıspor, 4 ve 5’inci haftaları aynı zamanda 2 Ocak’ta sona eren ilk yarıyı Capeti Merkez Atölyesispor’un ardından ikinci sırada tamamladı.

40 günlük aranın ardından start alan ikinci yarıya yarışmacı olduğu Capeti Merkez Atölyesispor’u 1-0 yenerek başlayan İnağzıspor, bu galibiyetle birlikte 4’üncü haftada rakibine kaptırdığı liderliği tekrar geri aldı.

3 puanla başladığı ikinci yarıya bu hafta 4-0’lık Çaydamarspor galibiyetiyle devam eden Merkez A grubu ekibi, puanını 16’ya çıkararak lider pozisyonundaki yerini korudu.

İkinci yarıdaki çıkışıyla genel tablodaki galibiyet serisini 3 maça çıkaran İnağzıspor, grup aşamasını Karaelmasspor, Polisgücüspor ve 1848 Siyah İncispor maçlarıyla tamamlayacak.

Sarı-Yeşilli ekip, bu 3 maçı da kazanıp Süper Amatör Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off’a lider unvanla çıkmak istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi