Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Sabit Danış, özel işleri için gittiği Romanya dönüşünde takımın Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yaptığı idmanı ziyaret etti. Teknik ekip ve futbolculara tatlı ikramında bulunan Başkan, ardından idmanı takip eden spor medyasının sorularını cevapladı.

Transfere dair sorulan soruya Başkan, “İç transferi bitirdik. Dış transferde Fenerbahçe’den, Göztepe’den, Konya’dan aldığımız genç oyuncular var. Bunların yanı sıra hocamızın alınmasını istediği futbolcuları almaya çalışacağız” dedi.

Altyapıdan 5 gencin A takım kadrosuna alındığına dikkat çeken Zonguldak Kömürspor Başkanı, “Özkaynağımız olan altyapıdan 5 genci A takıma aldık. Zonguldak çocuklarına imkan vermek istiyoruz. Onlara oynama fırsatı vermezsek yukarıya nasıl çıkacaklar. Bu şansı verdik. Forma orada, kendilerini göstersinler alıp giysinler” şeklinde ifadeler kullandı.

Dış transferin devam edeceğini, lige kadar 3-4 takviye yapacaklarını kaydeden Başkan, maddi yönden zor bir dönemden geçtiklerini dolayısıyla Zonguldak halkından takıma sahip çıkmalarını beklediklerini söyledi.

2. Ligde transfer maliyetlerinin yüksek olduğunu, sabit geliri olmayan kulübün bu maliyetleri karşılamakta zorlandığına vurgu yapan Sabit Başkan, “Yaptığımız ziyaretlerden sonuç çıkmadı. Yönetim kurulu olarak kendi aramızda topladığımız paralarla geçmiş dönemki borçları kapattık. Birkaç yere daha ziyaretlerimiz olup istekte bulunacağız. Destek göremezsek imkanları zorlayacağız. Bulup buluşturup bu işi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda alınması planlanan reklam panolarına ilişkin sorulan soru üzerine Danış, “Hedefimiz 50’ydi. Şuana kadar aldığımız reklam sayısı 8-9. Beklenen ilgiyi maalesef göremedik. 3. Ligde mücadele eden Ofspor Kulübü, Of gibi ilçede 20 bin liradan 59 tane reklam toplamış. Burası il, bir dünya sanayicimiz, işadamımız var. Koskoca Zonguldak, bu çocuklara sahip çıkmayacak mı? Keşke reklam alabilsek de 50 olarak belirttiğimiz hedef sayısını 150’ye çıkarsak” ifadelerinde bulundu.

Başkan, “Zonguldak Kömürspor’u üst sıralara taşımak istiyoruz” sözlerinin anımsatılması üzerine, “Yine aynı düşünceye sahibim. Takıma güvenim sonsuz. Kesinlikle düşme gibi bir korkumuz, endişemiz yok.” cevabını verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi