2. Ligde Kırmızı grupta, 7’nci haftada yenilgisiz lider İskenderunspor’a ilk yenilgisini tattıran, 8’inci haftada Diyarbekirspor önünde ilk deplasman galibiyetini alan Zonguldak Kömürspor, yine bir ilk peşinde. Şenol Demir ve öğrencileri, geride kalan 7 haftayı yenilgisiz unvanla geride bırakan Karacabey Belediyespor’a ilk yenilgisini yaşatmak istiyor.

7 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde 7’nci hafta itibariyle en iyi sezon başlangıcı yapan Zonguldak Kömürspor, 8’inci hafta mücadelesini 2 puan önünde yer alan Karacabey Belediyespor’la verecek. 5 Ekim Çarşamba (yarın) saat 15.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak hafta arası karşılaşması, hem ligde, hem de iç sahada iyi bir seri yakalayan Zonguldak Kömürspor için büyük önem taşıyor.

Play-Off yarışının içinde kalmak isteyen Zonguldak ekibi, bu doğrultuda kendisi gibi Play-Off potasının içinde olan Karacabey Belediyespor’u yenmeyi planlıyor. Elmas, sahasındaki karşılaşmadan galip ayrılırsa, iç sahada 4, genel tabloda 5’inci galibiyetini alıp puantaj cetvelinde 16 puana ulaşarak rakibinin 1 puan önüne geçecek.

Zonguldak Kömürspor’un galibiyeti kırmızı-lacivertli camiaya yine bir ilk sevinci yaşatacak. Karacabey zaferi üzerine konuk Bursa ekibi, Zonguldak deplasmanında ligdeki ilk yenilgisini almış olacak. Ligin öne çıkan takımları arasında yer alan Karacabey, geride kalan haftalarda oynadığı 4’ü iç saha, 3’ü deplasmanda oynadığı 7 maçta hiç yenilgi almadı. Bu yönüyle bakıldığında Karacabey Belediyespor, grupta Kocaelispor ve Bucaspor 1928’le birlikte yenilgisiz unvana sahip 3 takımdan biri. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz galibiyet düşüncesini sahaya yansıttığı takdirde Karacabey’in bu unvanını elinden alacak.

Şenol hoca ve ekibi, 6’ncı haftada yenilgisiz unvana sahip lider İskenderunspor’u, saha ve seyircisi önünde 2-1 yenerek rakibine ilk ve tek yenilgisizi yaşatmıştı. Aynı ekip, 7’nci hafta mücadelesinde Diyarbakır deplasmanında konuk olduğu Diyarbekirspor önünde 1-0 galip gelerek, deplasmanda ilk 3 puanın sahibi olmuştu.

“KARACABEY’İ YENMEYİ PLANLIYORUZ”

Takımı yarın ki zorlu 90 dakikaya çok iyi hazırlayan Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir, zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini belirtirken, şartlar ne olursa olsun kazanmak istediklerine vurgu yaptı.

Bu sezon iç sahada hiç kaybetmediklerini, yarın yine bir iç saha maçı oynayacaklarını aktaran başarılı teknik adam, planlarını galibiyetin üzerine kurduğunu, taraftarın da desteğiyle 3 puan isteğine kavuşacağına inandığını dile getirdi.

Taraftarla birlikte bütün olduklarında Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yenemeyecekleri takım olmadığının altını çizen Demir, “Ligde son iki maçımızı galibiyetle kapattık. Son olarak Diyarbekirspor karşısında 3 puan sevinci yaşadık. Deplasmanda kazanmak önemliydi. Bildiğiniz üzere ilk 3 deplasmandan galibiyet çıkaramamıştık. Diyarbakır’da ilk deplasman galibiyetimiz aldık. Bu galibiyetle İskenderunspor galibiyetini daha anlamlı hale getirdik. İç saha galibiyetini taçlandırdık diyebilirim. Çıkışımız sürüyor. Şimdi önümüzde Karacabey Belediyespor müsabakası var. Taraftarımızın desteği bu noktada öne çıkacak. Rakibimizin ligdeki durumu belli. Kolay lokma değiller. 7 maçta sadece 3 gol yiyen bir takım. Sert futbol oynayan bir görüntü ortaya koyuyorlar. Rakibin artı ve eksi yönlerine göre analizlerimizi yaptık. Bizim de artı yönümüz çok. Bir kere sahamız en büyük avantajımız. Taraftarımızla birlikte bir bütün olduğumuzda iç sahada çekinilen bir takım oluyoruz. Karacabey de buraya çekinerek gelecektik. İç sahada 3’te 3’lük serimiz var. Genel gidişatta son iki maçtır hiç kaybetmedik. Bunlar bizim için hep artı. Sahamızdaki maça bu verilerin motivasyonuyla hazırlandık” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi