İkinci yarıda ilk 3 maçta 5 puan elde eden Zonguldak Kömürspor, 14 Şubat-14 Mart tarihleri arasına denk gelen 28 günde 6 maç oynayacak. 3’ü iç saha, 3’ü deplasmanda oynanacak maçlar birbirinden zorlu. Kırmızı-Lacivertli takım, ilk yarıda bu periyodu 2 puanla tamamlamıştı.

2. Lig Beyaz grupta ikinci yarının ilk 3 haftasını 1 galibiyet, 2 beraberlikle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, bu rakamlarla ilk yarı puan istatistiğini yakaladı. 3 maçlık periyodu yenilgisiz geride bırakan Zonguldak Kömürspor’u şimdi 14 Şubat-14 Mart tarihleri arasında 6 zorlu müsabaka bekliyor. 3’ü iç saha, 3’ü deplasmanda oynanacak maçlar, Zonguldak Kömürspor’un puantajdaki konumunu net olarak belirleyecek. 22’nci hafta itibariyle 22 puanla 12’nci sırada yer alan ve hala alt sıradaki takımlarla bağını tam manasıyla koparamayan Kömürspor, bu maçlardan mümkün olduğunca az puan kaybı yaşayıp sıralamada ilk 10’a girmek istiyor.

Zonguldak Kömürspor’un zorlu lig fikstürü, 14 Şubat Pazar günü Ankara Demirspor maçıyla başlayacak. 23’üncü haftaya denk gelen deplasman müsabakasının ardından temsilcimiz, 18 Şubat Perşembe günü Sancaktepe FK, 24 Şubat Çarşamba günü Amed Sportif, 4 Mart Perşembe günü Kahramanmaraşspor, 10 Mart Çarşamba günü Erzincanspor, 14 Mart Pazar günü Hekimoğlu Trabzon’la karşı karşıya gelecek.

Kırmızı-Lacivertli ekip, her ne kadar maç maç düşünse de 6 maçta 10 puan ve üzeri hedefleniyor

İLK YARIDA 2 PUAN ÇIKTI

Zorlu bir lig sürecine giren Beyaz grup ekibi, ilk yarıda söz konusu takımlarla oynadığı maçlardan sadece 2 puan çıkarmıştı. Hiç galibiyet alamadığı maçlarda Erzincanspor (0-0) ve Kahramanmaraşspor’la (2-2) berabere kalarak hanesine +2 puan yazdıran Kömürspor, Ankara Demirspor (2-1), Sancaktepe FK (1-0), Amed Sportif (1-0) ve Hekimoğlu Trabzon (3-0) maçlarını puan boşluğuyla geçirdi.

Kırmızı-Lacivertliler, ikinci yarıdaki 6 maçlık periyotta hedefi büyük koydu. Devre arasında kadrosunu takviyelerle güçlendiren Elmas, her ne kadar maç maç düşünüp plan yapsa da önündeki 6 maçta 10 puan ve üzerine çıkmayı hedefliyor.

Başkent ekibiyle ilk yarıda oynanan maç yenilgiyle sonuçlanmıştı

ANKARA DEMİRSPOR MESAİSİ BAŞLIYOR

Haftayı Ergene Velimeşespor beraberliğiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 14 Şubat Pazar günü deplasmanda lig 7’ncisi Ankara Demirspor’la karşılaşacak. Zonguldak ekibi, zorlu deplasman maçı için bugün çalışmalara başlayacak. Kart cezalısı Aykut Emre ile Emre Kara’nın hafta sonunda oynayacak olması sevindirici.

Sakatlığı devam eden Serbay bu maçta da forma giyemeyecek. Bu futbolcu dışında başka eksiği bulunmayan Kömürspor’da teknik sorumlu Barış Şeref, zorlu maç haftaları öncesi bütün oyuncularını hazır tutmaya çalışıyor. Kadroda eksik olmasını istemeyen Şeref, oyuncularına kart konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Zonguldak Kömürspor ile Ankara Demirspor arasında ilk yarıda Devrek’te oynanan maç, konuk takımın 2-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

Zonguldak Kömürspor bu sezon deplasmanda hiç galip gelemedi

DEPLASMANDA 11. MAÇ OLACAK

Ankara Demirspor müsabakası, Zonguldak Kömürspor’un bu sezon deplasmandaki 11’inci maçı olacak. Dış sahada başarısız bir görüntü sergileyen Kırmızı-Lacivertli takım, henüz 3 puan sevinci yaşayamadı. 10 maçın 4’ünü beraberlikle noktalayan Zonguldak ekibi, diğer maçların hepsinden puansız ayrıldı. Dış saha sıralamasında 4 puanla 16’ncı sırada yer alan Kömürspor, Başkent’te 3 puan şansızlığına son vermek istiyor.

Deplasmanda en son 3 Şubat’ta Niğde Anadolu FK ile karşılaşan, 1-0 önde götürdüğü maçı galibiyete çok yaklaşmasına rağmen 86’ncı dakikada yediği golle 1-1 berabere noktalayan Kömürspor, böylelikle galibiyet özlemini 10 maça çıkarmış oldu.

İşte Zonguldak Kömürspor’u bekleyen birbirinden zorlu maçlar

23. hafta: Ankara Demirspor (D)

24. hafta: Sancaktepe FK (E)

25. hafta: Amed Sportif (D)

26. hafta: Kahramanmaraşspor (E)

27. hafta: Erzincanspor (D)

28. hafta: Hekimoğlu Trabzon (E)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi