İsmi ve 10 numaralı formasıyla rakip takım üzerine psikolojik baskı oluşturuyor. Güçlü fiziği ve sağa-sola kaçışlarıyla savunmanın dengesini bozup, takım arkadaşlarına koridor oluşturuyor. Ağabey rolüyle saha içinde birlik-beraberliği artırıyor. Tek eksik gol. Onu da attığı zaman tam bir forvet profili ortaya koyacak.

Zonguldak Kömürspor’un devre arasında kadrosuna kattığı 35 yaşındaki forvet oyuncusu Haluk Türkeri, lacivert-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. 10 numaralı formasıyla boy gösteren tecrübeli forvet, 90 dakikalık performansıyla izleyenlerin beğenisini kazandı.

ÇOK KATKI SAĞLAYACAK

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, ilk yarıda eksikliğini hissettiği forvet pozisyonu için kadrosuna kattığı Haluk Türkeri, ilk maçında spor adamlarından övgüler aldı.

Teknik sorumlu Barış Şeref’in İnegölspor’la oynanan ikinci yarının ilk hafta maçında ilk 11’de şans verdiği Haluk, hem ismi, hem tecrübesi ve hem 10 numaralı formasıyla rakip takım üzerinde baskı oluşturuyor. Bu yönüyle Kömürspor’a ekstra katkı sağlayan 10 numara, saha içi hareketliliğiyle gezgin forvet profili çiziyor. Bu özellik rakip savunmanın dengesinin bozulmasına neden olduğu gibi içeri kat eden kenar oyuncularına koridor oluşmasını sağlıyor.

Güçlü fiziğiyle de dikkat çeken Haluk, akan pozisyonlarda ve duran toplarda rakip savunma hattının dengesini bozuyor ayrıca top rakipteyken yaptığı hücum presle savunmayı üçüncü bölgede başlatıp takım arkadaşlarına ekstra yardım sağlıyor.

TAKIM BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLIYOR

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Haluk, saha içinde tam bir ağabey modeli olarak göze çarpıyor. Takım ruhu ve bütünlüğünü sağlayıcı davranışlarıyla ön plana çıkan 10 numara, özellikle gol sonrası yaşanan sevinçlerde birlik-beraberliği sağlayıcı bir rol çiziyor.

Dün ki maçta Ahmet Hakan ve Emre Kara’nın attığı goller sonrası takım ruhunun yakalanması adına tüm futbolcuları bir araya toplayarak uzun soluklu sevinç yumağı oluşmasını sağlayan Haluk, birleştirici bu yönüyle deneyim farkını ortaya koydu.

GOLLE BURUN BURUNA GELDİ

Kısa çalışma süresine rağmen takıma çabuk uyum sağlayıp ayak uydurduğu gözlenen Haluk’un ilk maçındaki tek eksiği goldü. Son çeyrekte kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda etkili vurmasına rağmen topu çerçeveyle buluşturamayan forvet, topu az daha taşısa penaltı kazanabilir ya da daha iyi bir vuruş tercihiyle topu gol yapabilirdi.

“GALİBİYETLE BAŞLAMAK ÖNEMLİYDİ”

90 dakika itibariyle çizdiği forvet profiliyle Zonguldak Kömürspor’a büyük katkı sağlayacağını gösteren Haluk, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Spor medyasının maça ilişkin sorularını yanıtlayan Kömürsporlu forvet, “Zonguldak Kömürspor ailesine yeni katıldım. İlk maçımdı. Galibiyetle başlamak çok önemliydi. 3 puan alıp tehlikeli bölgeden kurtulmak istiyorduk. Her iki yarıda attığımız gollerle sonuca vardık. Girdiğimiz gol pozisyonları var. Bunları değerlendirseydik skor daha farklı bitebilirdi. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Önümüzde Niğde Anadolu FK maçı var. Bu maçtan da puan ya da puanlar çıkaracağız” dedi.

“ZAMANLA GOLLERİMİ ATACAĞIM”

10 numara, performansına ilişkin sorulan soruya, “Takıma yeni katıldık. Çok iyi çalışıyorum. Yeni bir arkadaş ortamındayım. Benim işim gol atmak. Zamanla gollerimi de atacağım. Bir tane atarsam zaten gerisi gelecek” şeklinde cevap verdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi