Genç hoca, Salı idmanında takımın başında çıkarken, 1,5 saate süren çalışmada “Olan oldu, biten bitti. Şu dakikadan itibaren sadece Hacettepespor maçını düşünün" sözleriyle futbolcuların adeta beynini yıkadı.

ZONGULDAK Kömürspor’da teknik direktör Mustafa Dalcı’nın istifasıyla boşalan teknik direktörlük koltuğuna şimdilik Barış Şeref oturdu. Hafta sonu Hacettepespor’la oynanacak hayati maç öncesi önemli sorumluluk üstelenen Atletik Performans Antrenörü, takımın başında ilk antrenmanına çıktı.

Sentetik zeminli Fener sahasında yapılan sabah antrenmanında takımı idare eden genç antrenör, 1,5 saat süren idman programı öncesi futbolculara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Oyunculardan her şeyi unutup sadece Hacettepespor maçına odaklanmalarını isteyen Barış hoca, mutlak kazanılması gereken bir 90 dakika mücadelesi vereceklerini kaydetti.

“Sadece Hacettepespor maçını düşünün”

Kırmızı-Lacivertli antrenör, 29 Kasım Pazar günü oynayacakları maça kadar önlerinde 5 günlük süre olduğunu, bu süreyi en iyi şekilde değerlendirip maça her yönüyle hazır hale geleceklerini aktardı.

Profesyonel futbolda her şeyin olduğunu, yaşananların unutulup Hacettepespor maçına odaklanılmasını isteyen Barış Şeref, "Sizlerden isteğim sadece Hacettepespor maçını düşünmeniz. Pazar gününe kadar önümüzde değerlendirmemiz gereken 5 gün var. Çok iyi çalışmalıyız. Durumumuz ortada. Mutlak kazanmamız gereken bir 90 dakika oynayacağız. Sizlere güveniyorum. Her biriniz gözümde çok değerli futbolcularsınız. Kendimizi göstermeliyiz. Hacettepespor maçı bunun için bir fırsattır” şeklinde ifadelerde bulundu.

Konuşmasının ardından “Haydi aslanlarım, haydi koçlarım” sözleriyle motivasyonu artırmaya çalışan Kömürsporlu antrenör, bu çabalarıyla takımın üzerindeki olumsuz havayı dağıttı.

Bu arada Kırmızı-Lacivertli takımda Cahit Terzi, Şenol Demir, Fatih Akyel ve Serkan Afacan döneminde atletik performans antrenörü olarak görev yapan Barış Şeref, meslek kariyerinde ilk kez tek sorumlu olarak 90 dakika sınavı verecek. 29 Kasım Pazar günü kariyerinde bir ilki yaşayacak Şeref, zorlu sınavı 3 puanla geçip kafalarda iyi izlenimler bırakmak istiyor.

Sinan Ören kaleci antrenörü gibiydi

Bu arada Mustafa Dalcı’nın ekip halinde görevden ayrılması üzerine antrenörsüz kalan kaleciler, kendi kendilerini çalıştırdı. Kaleciler arasında en tecrübeli isim olan Sinan Ören, bir kaleci antrenörü misali meslektaşları Taha Cengiz, Egemen Yaylı ve Onur Küçük’le keyifli bir antrenman saati geçirdi. Yeni bir kaleci antrenörü gelesiye kadar kaleciler bu şekilde çalışmaya devam edecek.

Serbay ile Oktay Pop takımdan ayrı çalıştı

Kırmızı-Lacivertli takımın Salı idmanında sakatlık problemi yaşayan Serbay Yağız ile Oktay Pop takımdan ayrı çalıştı. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Şanlıurfaspor ve Uşakspor maçlarında forma giyemeyen Serbay’ın Hacettepespor maçında oynayıp oynamayacağı Cumartesi gün ki son durumuna göre belli olacak. Oynaması halinde Serbay, kart cezalısı sağ bek Ramazan’ın yerine görev alacak. Hafif sakatlığı bulunan Oktay Pop ise, Hacettepespor maçında görev alabilecek.

Sakatların yanı sıra Zonguldak Kömürspor’da iki cezalı futbolcu var. 4 sarı kart sınırını ihlal eden sağ bek Ramazan ile geçen hafta Uşakspor maçında kırmızı kart gören sol bek İlker, hafta sonundaki maçta olmayacak. Kömürspor’da ilk kez iki futbolcu aynı anda cezalı duruma düştü.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi